Ο Λιούις Χάμιλτον είναι από χθες ο νέος πρωταθλητής στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στη Formula 1. Ο βρετανός οδηγός της Mercedes-Benz κατέκτησε το τέταρτο πρωτάθλημα στο Γκραν Πρι στο Μεξικό, εκεί όπου ο φετινός αντίπαλός του, ο Σεμπάστιαν Φέτελ της Ferrari, έδωσε σκληρή μάχη για να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες του –ιδιαίτερα μετά την κακή εκκίνηση του Χάμιλτον και το σκασμένο ελαστικό που τον έφεραν στην τελευταία θέση του αγώνα. Ομως η μεγάλη βαθμολογική διαφορά έφερε τον πολυπόθητο τίτλο –δύο γύρους πριν λήξει το φετινό πρωτάθλημα –στον πρωτοκλασάτο οδηγό της γερμανικής φίρμας, παρόλο που δεν κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη εξάδα. Στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο μεξικανικό Γκραν Πρι βρέθηκε ο ταχύτατος Μαξ Φερστάπεν, που έδωσε ένα ρεσιτάλ οδήγησης σε μία από τις πιο γρήγορες πίστες της Formula 1 (με τις ανώτατες ταχύτητες να αγγίζουν στη μεγάλη ευθεία ακόμη και τα 270 χλμ./ώρα!).

Η χθεσινή κατάκτηση του τέταρτου –και μαθηματικά –τίτλου από τον Λιούις Χάμιλτον οφείλεται καθαρά και μόνο στην αλλαγή τακτικής του βρετανού οδηγού από το καλοκαίρι και μετά –παρέμεινε αλάνθαστος, δεν έκανε λάθη όπως στο παρελθόν και είχε εξαιρετικούς χρόνους στα χρονομετρημένα του Σαββάτου, σε κάθε αγώνα.

Μεταγραφικά «κλειδώματα»

Οι «κόκκινοι ταύροι», η ομάδα της Red Bull, δεν άφησαν ούτε δευτερόλεπτο να σκεφθεί ο Μαξ Φερστάπεν (ο 19χρονος οδηγός της ελβετικής ομάδας) την πιθανότητα να «μετακομίσει» με τη λήξη του συμβολαίου του σε άλλη ομάδα. Ο νεαρός πιλότος έχει εδώ και λίγες ημέρες υπογράψει νέο συμβόλαιο με τη Red Bull έως το 2020, οπότε δεν μπορεί να «γλυκοκοιτάζει» ούτε τη Mercedes-Benz ούτε και τη Ferrari που φλέρταραν μαζί του. Αντιθέτως, άσχημα είναι τα πράγματα για τον Ντανιίλ Κβιάτ της Toro Rosso, ο οποίος λόγω των χαμηλών επιδόσεών του δεν θα συνεχίσει να τρέχει για την ομάδα του το 2018 και πιθανόν θα πρέπει να αναζητήσει καινούργια στέγη –αν υπάρξει ζήτηση.