Με déjà vu νίκη επί της Λειψίας με 2-0, ύστερα από αυτήν της Τρίτης στο Κύπελλο (και στα δύο ματς η ανατολικογερμανική ομάδα ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολών), η Μπάγερν πάτησε κορυφή στην Μπουντεσλίγκα, εκμεταλλευόμενη τη νέα ήττα της Ντόρτμτουντ, αυτή τη φορά από το Αννόβερο με 4-2.

Παρά τις αντίθετες πορείες τους, Μπάγερν και Ντόρτμουντ αντιμετωπίζουν θέμα προπονητή. Οι Βαυαροί προσπαθούν να πείσουν τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γιόαχιμ Λεβ να αντικαταστήσει τον Χάινκες στο τέλος της σεζόν, μία αποστολή ιδιαίτερα δύσκολη λόγω του Μουντιάλ της Ρωσίας.

«Βεβαίως θα ήθελα να προπονήσω κάποια στιγμή έναν σύλλογο, αλλά τώρα μπροστά μου είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο και έχω συμβόλαιο μέχρι το 2020. Προς το παρόν δεν σκέφτομαι τίποτε άλλο εκτός από το Παγκόσμιο Κύπελλο» ήταν η απάντηση του Λεβ.

Θέμα όμως υπάρχει και με τον Πέτερ Μπος. Ο Ολλανδός έχει χάσει την αξιοπιστία του μετά τα συνεχή αρνητικά αποτελέσματα της Ντόρτμουντ και δεν αποκλείεται να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις στο Βεστφάλεν.

Τα αποτελέσματα: Μάιντς – Αϊντραχτ 1-1, Σάλκε – Βόλφσμπουργκ 1-1, Χόφενχάιμ – Γκλάντμπαχ 1-3, Χέρτα – Αμβούργο 2-1, Αννόβερο – Ντόρτμουντ 4-2, Λεβερκούζεν – Κολωνία 2-1, Μπάγερν – Λειψία 2-0, Βέρντερ – Αουγκσμπουργκ 0-3, Στουτγάρδη – Φράιμπουργκ 3-0.

Η βαθμολογία: Μπάγερν 23, Ντόρτμουντ 20.