Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν ήξερε αν πρέπει να είναι χαρούμενος ή λυπημένος μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανιώνιο (1-0). Στη ζυγαριά ήταν από τη μια μεριά η επιστροφή στις νίκες, έπειτα από τρία παιχνίδια, και το γεγονός ότι ο Αραούχο βρήκε δίχτυα. Από την άλλη, όμως, ήταν ο τραυματισμός του Πέτρου Μάνταλου. Ο αρχηγός της ΑΕΚ τραυματίστηκε στο αριστερό γόνατο στη φάση του γκολ (81′) και η αρχική εκτίμηση του ιατρικού τιμ κάνει λόγο για ρήξη πρόσθιου χιαστού. Σήμερα θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για την τελική εκτίμηση. Ο Μάνταλος είχε υποστεί ξανά ρήξη χιαστού, αλλά στο δεξί γόνατο, τον Μάρτιο του 2015. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, σε μια κίνηση έμπρακτης στήριξης στον άσο της ΑΕΚ, επικοινώνησε με τον τεχνικό διευθυντή Νίκο Λυμπερόπουλο και έδωσε εντολή να αρχίσει η διαδικασία για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Και ο Τσόσιτς

Ο Χιμένεθ πάντως έχει να σκεφτεί και τον Ούρος Τσόσιτς, ο οποίος επίσης αποχώρησε με βαρύ διάστρεμμα (77′) και ενδέχεται να μείνει εκτός για δύο εβδομάδες. Κι όλα αυτά, καθώς ακολουθούν το παιχνίδι με τη Μίλαν στο Γιουρόπα Λιγκ και η συνάντηση με τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Προβλήματα με τραυματισμό παίκτη αντιμετώπισε και ο προπονητής του Πανιωνίου Μιχάλης Γρηγορίου, καθώς είδε τον Γεσίλ να αποχωρεί στο 34′.

Επιστροφή στον Σέρχιο Αραούχο. Ο αργεντινός επιθετικός επέστρεψε στα γκολ και φαίνεται πως τον… εμπνέει η Νέα Σμύρνη, καθώς σκοράρισε για τρίτη συνεχόμενη φορά σε αυτό το γήπεδο. Μάλιστα, στις 31 Μαΐου το γκολ που είχε πετύχει επίσης στο 81′ είχε στείλει την ΑΕΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ!

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είχε φάσεις για γκολ, ωστόσο ο Κότνικ είχε αρκετές αποτελεσματικές επεμβάσεις.

«Ηταν παρόμοιο ματς με αυτά κόντρα στην Ξάνθη και στον Ατρόμητο. Είχαμε τις ευκαιρίες, αλλά δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια σοβαρή ομάδα με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Τον αναγκάσαμε να αλλάξει σύστημα στο β’ μέρος, δημιουργήσαμε τις φάσεις και τελικά πετύχαμε το γκολ» είπε ο Χιμένεθ. «Σε γενικές γραμμές η ΑΕΚ ήταν καλύτερη» παραδέχτηκε ο Μιχάλης Γρηγορίου. «Στο β’ μέρος αλλάξαμε σχηματισμό, ισορροπήσαμε, αλλά δεχτήκαμε το γκολ όταν σταματήσαμε γιατί είχε πέσει κάτω ο Μάνταλος. Επρεπε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, καθώς οι λεπτομέρειες ήταν αυτές που κόστισαν».

Πανιώνιος: Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Οικονόμου, Χατζισαφί, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (77΄ Σαββίδης), Λάμπρου (46΄ Κάργας), Μασούντ, Γεσίλ (34′ λ. τρ. Ντουρμισάι).

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς (78′ Χριστοδουλόπουλος), Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (63′ Γιόχανσον), Μάνταλος, Λιβάια (67′ Μπακασέτας), Αραούχο.