Παγκόσμια ημέρα της αποταμίευσης σήμερα και ο Ολυμπιακός θα ήθελε με το πέρας του μεγάλου αγώνα κόντρα στην Μπαρτσελόνα (21.45, Cosmotesports 2), στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, στον κουμπαρά του ομίλου του να έχει βάλει τουλάχιστον τον πρώτο του βαθμό. Παράλληλα είναι ένα κρας τεστ έπειτα από μια απογοητευτική εμφάνιση και ήττα στο ντέρμπι από τον Παναθηναϊκό.

Στην επιστροφή του αγαπημένου της εξέδρας (και όχι μόνο) Ερνέστο Βαλβέρδε ως αντιπάλου προπονητή, οι πρωταθλητές θέλουν να αφήσουν στην άκρη το συναίσθημα, να φανούν ρεαλιστές και να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, και το κυριότερο –μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι –την πιο φορμαρισμένη αυτή τη στιγμή.

«Ακριβώς για αυτό είναι ευκαιρία να ξεκινήσουμε τη δική μας αντεπίθεση. Δεν είναι εύκολο, κάθε άλλο θα έλεγα, αλλά με τη βοήθεια του κόσμου μας έχουμε τα φόντα να είμαστε ανταγωνιστικοί» τόνισε ο Κώστας Φορτούνης, που ως αρχηγός είχε αναλάβει τον ρόλο να ανεβάσει το ηθικό των παικτών μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, μαζεύοντάς τους την επομένη στα αποδυτήρια στου Ρέντη.

Από την πλευρά του ο τεχνικός των Ερυθρολεύκων Τάκης Λεμονής εξήγησε ότι, σε αντίθεση με τα παιχνίδια σε Τορίνο και Βαρκελώνη, το ματς εδώ θα είναι διαφορετικό. «Θα υπάρχει λίγο μεγαλύτερη πίεση γιατί θέλουμε να διεκδικήσουμε με περισσότερες αξιώσεις έναν βαθμό. Απλά η Μπαρτσελόνα είναι μια ομάδα που δεν καταλαβαίνει από έδρες. Σαφώς κοιτάμε και το άλλο παιχνίδι Σπόρτινγκ – Γιουβέντους και ανάλογα θα δούμε, διότι πιστεύω ότι στα δύο τελευταία ματς του ομίλου θα κριθούν όλα» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, που εκτός από μία ομάδα με ελλιπή προετοιμασία παρέλαβε ένα ακόμα αγκάθι από τον Μπέσνικ Χάσι, καθώς ο κοσοβάρος τεχνικός είχε κόψει από την ευρωπαϊκή λίστα Σισέ και Ανσαριφάρντ!

Δεδομένου λοιπόν ότι ο Εμενίκε είχε και χθες ενοχλήσεις (ενώ και πνευματικά δεν δείχνει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος και έτοιμος και έμεινε εκτός), ο Μπεν είναι σε στάδιο αποκατάστασης και ο Τζούρτζεβιτς δεν έχει πείσει ακόμα για βασικός –αν και μπορεί να παίξει, δεν αποκλείεται και απόψε οι Ερυθρόλευκοι να παραταχθούν με ένα 4-6-0 όπως στο Καμπ Νου, με Καρσελά, Φορτούνη και τον Οφόε στον ρόλο κρυφού φορ.