Με θρίαμβο της Αγγλίας ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο στην Ινδία, το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου για παίκτες κάτω των 17 ετών. Τα… νεαρά «τρία λιοντάρια» κατέκτησαν το τρόπαιο με το εμφατικό 5-2 σε βάρος της Ισπανίας, παρά το γεγονός ότι στο 30ο λεπτό οι «φούριας ρόχας» προηγούντο με 2-0!

Πρωταγωνιστής του τελικού, αλλά και κορυφαίος σκόρερ στο τουρνουά, ήταν ο Αγγλος Ριάν Μπρούστερ της Λίβερπουλ, που πέτυχε τρία γκολ στην επική ανατροπή, ενώ σημείωσε χατ-τρικ και στον ημιτελικό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι εμφανίσεις του στο Μουντιάλ της Ινδίας, μπορούν να τον φέρουν ακόμη και στην πρώτη ομάδα των «κόκκινων», καθώς θεωρείται δεδομένο πως ο Γιούργκεν Κλοπ τον παρακολουθεί επισταμένως. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός πως τον περασμένο Απρίλιο, ο Γερμανός τεχνικός συμπεριέλαβε τον Μπρούστερ στην αποστολή για αγώνα της premier league, αλλά δεν τον χρησιμοποίησε.

Από την ομάδα της Αγγλίας, ξεχώρισε επίσης και ο Φιλ Φόντεν της Μάντσεστερ Σίτι. Ο νεαρός άσος ήταν καταλυτικός στον τελικό και στον ημιτελικό με την Βραζιλία. Με το νο 7 στην πλάτη, ο Φόντεν προκάλεσε αίσθηση με την εντυπωσιακή τεχνική του κατάρτιση, ενώ ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στον Τζέιντον Σάντσο της Ντόρτμουντ. Ο γερμανικός σύλλογος τον ζήτησε μεσούσης της κορυφαίας διοργάνωσης, όμως ο νεαρός άσος, πρόλαβε να σκοράρει τρεις φορές και να δώσει δύο ασίστ, στους τρεις αγώνες για την φάση των ομίλων.

Κι επειδή Μουντιάλ, χωρίς κάποιο ταλέντο από την Βραζιλία δεν νοείται, οι Παουλίνιο και Αλαν, επιβεβαιώνουν τον άτυπο κανόνα. Ο Αλαν ανήκει στην Παλμέϊρας και θυμίζει πολύ τον Κουτίνιο, τόσο στον τρόπο παιχνιδιού, όσο και στον σωματότυπο. Ουσιαστική παρουσία στο Μουντιάλ είχε και ο Παουλίνιο της Βάσκο Ντα Γκάμα που άφησε το στίγμα του στο ματς με την Γερμανία, ενώ ο μεγάλος απών της «σελεσάο» ήταν ο Βινίσιους Τζούνιορ. Ο 17χρονος άσος που έχει αποκτηθεί από την Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 45 εκ. ευρώ, αλλά παίζει στην Φλαμένγκο, δεν πήγε στην Ινδία, καθώς δεν του έδωσε άδεια η βραζιλιάνικη ομάδα.

Εξαιρετική ήταν και η παρουσία του Λασανά Εντιαγέ, καθώς ο πιτσιρικάς από το Μάλι, σκόραρε έξι φορές στην διοργάνωση και οι ημέρες του στην Μαπούτο είναι… μετρημένες. Οι Αφρικανοί αποκλείσθηκαν στον ημιτελικό από την Ισπανία με 3-1, όμως έδωσαν τα διαπιστευτήρια τους και παρέμειναν στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως στις μικρές ηλικίες. Πολύ καλή ήταν και η εικόνα που έδειξε ο συμπατριώτης του, Χατζί Ντραμέ, ο οποίος σημείωσε τρία γκολ και δικαιολόγησε απόλυτα την επιλογή του Guardian να τον συμπεριλάβει ανάμεσα στους 60 κορυφαίους παίκτες του κόσμου για την συγκεκριμένη γενιά.

Εξαιρετικά χρήσιμος για την ομάδα του, αποδείχθηκε ο αρχηγός της Ισπανίας, Αμπελ Ρουϊθ. Ο άσος της Μπαρτσελόνα έδειξε πληρότητα στο παιχνίδι του και παρά το γεγονός ότι τον διεκδικούν αρκετοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι, έχει εκφράσει την επιθυμία να παραμείνει στους Καταλανούς. Πολύ καλός στο τουρνουά, ήταν και ο Θέσαρ Χελαμπέρτ της Ρεάλ Μαδρίτης, που μοίρασε δύο ασίστ στον χαμένο τελικό.

Τέλος από τους νεαρούς «πετεινούς» ξεχώρισαν ο Αμίνε Γκουϊρί της Λιόν, που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο πρόσφατο EURO με οκτώ τέρματα και θεωρείται εξαιρετικός γκολτζής. Με πέντε γκολ στο Μουντιάλ της Ινδίας, επιβεβαίωσε τις προβλέψεις για την εξέλιξη του σε δεινό σκόρερ, κάτι που ισχύει και για τον συμπαίκτη του, Μαξένς Κακερέ, που δείχνει ηγετικές ικανότητες.Τα «αστέρια που έλαμψαν» στο Μουντιάλ U17