«Η ελληνική κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδια για σύντομη έξοδο της χώρας στις αγορές χρήματος», ανέφερε απαντώντας σε ερωτήσεις κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, διευκρινίζοντας πως δεν έχει προσδιοριστεί η ακριβής ημερομηνία.

«Είναι απαραίτητες μια σειρά από έξοδοι, για να προετοιμάσουν το έδαφος, ώστε τον Αύγουστο του 2018, να έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο προφίλ του ελληνικού χρέους το οποίο θα επιτρέπει την πρόσβασή μας στις αγορές χρήματος. Σε αυτό το πλαίσιο και σε αυτό το σχεδιασμό η κυβέρνηση θα επιλέξει τα επόμενα βήματα. Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει σύντομα μια τέτοια έξοδος διαχείρισης του ελληνικού χρέους», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Μην ανησυχείτε για το κλείσιμο της αξιολόγησης»

«Να μην ανησυχείτε για το κλείσιμο της αξιολόγησης», είπε ο κ. Τζανακόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πιθανών καθυστερήσεων και πρόσθεσε πως «ως ελληνική κυβέρνηση καταφέραμε να διαψεύδουμε κάθε φορά τα σενάρια καταστροφής, τα οποία έβλεπαν το φως της δημοσιότητας όχι μόνο από την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και από άλλα κόμματα, δημοσιογράφους και δημοσιογραφικούς ομίλους. Η αξιολόγηση θα κλείσει εντός χρονοδιαγράμματος και θα έχουμε τον χρόνο έτσι ώστε να περάσουμε στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων, για την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος και την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια το 2018, όσο και αν κάποιο δεν θα ήθελαν να δουν κάτι τέτοιο αλλά συμβαίνει», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.