Σε παραδοχή του αρχικού ψεύδους στη Βουλή κατέληξε χθες η επανεμφάνιση του Πάνου Καμμένου ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας και η νέα απολογία του για το ταξίδι του στο Λονδίνο.

Σε αντίθεση με την αρχική γραμμή άμυνας στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν είχε υποστηρίξει ότι το κόστος διαμονής του στη βρετανική πρωτεύουσα είχε καλυφθεί μέσω της πιστωτικής κάρτας του, χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας αναγκάστηκε ουσιαστικά να ομολογήσει το ψέμα, καθώς παραδέχθηκε ότι είχε πληρώσει με μετρητά. «Κατέθεσα τοpinτης κράτησης και εξόφλησα τη διαμονή μου με μετρητά… Χρέωσα την κάρτα μου για να κάνω την κράτηση και το ποσό που προέκυψε το πλήρωσα από την τσέπη μου» ανέφερε χαρακτηριστικά, αιτιολογώντας αυτή την κίνηση με το επιχείρημα ότι δεν ήθελε να χρεώσει την κάρτα του με ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό.

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ. Την αλλαγή πλεύσης, ωστόσο, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ τη συνδύασε εκ νέου με προκλήσεις, καθώς όταν κλήθηκε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου από τον ερωτώντα βουλευτή και γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κώστα Τσιάρα να δώσει εξηγήσεις για τον τρόπο πληρωμής του πολυτελούς ξενοδοχείου στο Λονδίνο, εκείνος προανήγγειλε διώξεις πολιτικών κι εκδοτών, ενώ απαίτησε επιπλέον από τον βουλευτή να του ζητήσει δημόσια συγγνώμη κι έφτασε στο σημείο να τον απειλήσει με αγωγές και μηνύσεις, απαιτώντας εμμέσως να αποσύρει την ερώτησή του.

«Αν δεν ζητήσετε συγγνώμη, θα ζητήσω εναντίον σας ποινική και αστική δίωξη σε Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία», ήταν η προειδοποίηση από τα υπουργικά έδρανα προς τον γραμματέα της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Δυστυχώς για εσάς έχει επιληφθεί για την υπόθεση το Σώμα Δίωξης Εκβιαστών. Σας δίνω την ευκαιρία να ζητήσετε συγγνώμη… Πολύ σύντομα θα αποκαλυφθεί ότι εκδότες, έμποροι όπλων και πολιτικοί λειτουργούσαν ως όργανα εγκληματικών οργανώσεων» έκλεισε ο υπουργός τον κύκλο των απειλών προς τον βουλευτή της ΝΔ.

«ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ». Νωρίτερα, ο Κώστας Τσιάρας είχε καλέσει τον Πάνο Καμμένο να ανασκευάσει τις αρχικές δηλώσεις του πως πλήρωσε τη διαμονή του στο Λονδίνο με την πιστωτική του κάρτα, καθώς αποκαλύφθηκε πως πλήρωσε με μετρητά, κάνοντας λόγο για θεσμικό ατόπημα. «Την προηγούμενη φορά στη συζήτηση στη Βουλή ισχυριστήκατε ότι πληρώσατε με την πιστωτική σας κάρτα το ξενοδοχείο όπου μείνατε στο Λονδίνο. Αποδείχθηκε τελικά ότι πληρώσατε με μετρητά. Μπροστά στον ίδιο τον Πρωθυπουργό δεν είπατε την αλήθεια, αλλά είπατε αυταπόδεικτα ψέματα» δήλωσε ο ερωτών βουλευτής, καλώντας επιτακτικά τον υπουργό να ζητήσει συγγνώμη από την εθνική αντιπροσωπεία. «Δεν μπορεί να παίζει κανείς με τη νοημοσύνη των πολιτών» είπε ο Κώστας Τσιάρας, επιμένοντας ότι ο Πάνος Καμμένος είπε ψέματα στη Βουλή, και σχολίασε πως «αν θέλετε να κλείνουμε τα μάτια μας, τότε δεν θα προσφέρουμε καλές υπηρεσίες».

Επισημαίνεται πως ο υπουργός Εθνικής Αμυνας αρχικά είχε υποστηρίξει στην Ολομέλεια της Βουλής πως πλήρωσε το ξενοδοχείο με την πιστωτική κάρτα του, αλλά στη συνέχεια δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» αποκάλυψε ότι η δαπάνη καλύφθηκε με μετρητά. Ο υπουργός προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις κατέθεσε στη Βουλή τους κωδικούς της κάρτας με την οποία έκανε την κράτηση στο ξενοδοχείο μέσω ταξιδιωτικής ιστοσελίδας.

«ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ». Οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης ανέβηκαν κατακόρυφα όταν ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε πως δεν φοβάται τις απειλές του υπουργού κι επέμεινε ότι ο Πάνος Καμμένος δεν δίνει σοβαρή κοινοβουλευτική απάντηση και έχει ανεύθυνη στάση απέναντι στο Κοινοβούλιο. «Κανείς υπουργός δεν μπορεί να μη λέει την αλήθεια» τόνισε, προσθέτοντας ότι από τη στάση του υπουργού γεννάται μείζον θέμα. «Ή κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε ή νομίζετε ότι μπορείτε να κοροϊδεύετε οποιονδήποτε εδώ μέσα. Πώς μπορούν οι συνάδελφοι να δέχονται έναν υπουργό που τα λέει αυτά» συμπλήρωσε σε έντονο ύφος.

Απαντώντας, ο υπουργός κατέφυγε και σε χυδαίους πολιτικούς υπαινιγμούς, ενώ εμφανίστηκε ως θύμα παρακολούθησης, αναφερόμενος στη δημοσιοποίηση της απόδειξης πληρωμής του ξενοδοχείου, που αποδεικνύει πως ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ψευδώς ότι πλήρωσε τη διαμονή του με πιστωτική κάρτα, καθώς και στην καταγραφή της παρουσίας του σε καζίνο.