Ο Πέτρος Μάνταλος θα αρχίσει να μετράει από σήμερα τις ημέρες μέχρι την επιστροφή του στα γήπεδα. Ο απεικονιστικός έλεγχος στον οποίο υποβλήθηκε επιβεβαίωσε τους αρχικούς φόβους: ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ, μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία θα υποβληθεί, θα χρειαστεί να οπλιστεί με δύναμη ώστε να αρχίσει την επίπονη διαδικασία της αποθεραπείας για το επόμενο εξάμηνο.

Αυτό είναι το χρονικό διάστημα που προβλέπεται να απουσιάσει από τους αγωνιστικούς χώρους, καθώς ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ της ΑΕΚ Λάκης Νικολάου θεωρεί ότι το φυσικό μόσχευμα που θα χρησιμοποιήσει στην επέμβαση είναι καλύτερο για τον οργανισμό.

Ο Μάνταλος είναι δυνατό παιδί, το απέδειξε και στην προηγούμενη περιπέτειά του, όταν αντιμετώπισε τον ίδιο τραυματισμό στο δεξί γόνατο. Ηταν Μάρτιος του 2015 όταν υπέστη και πάλι ρήξη χιαστού και υποχρεώθηκε να μείνει για αρκετό χρονικό διάστημα εκτός γηπέδων. Τότε βέβαια είχε μεσολαβήσει και η καλοκαιρινή περίοδος.

Ο 26χρονος μέσος μπορεί να έχει ολοκληρώσει την αποθεραπεία του στο τέλος του Απριλίου. Ουσιαστικά χάνει τη σεζόν, ωστόσο παραμένει άγνωστο αν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στο ενδεχόμενο συμμετοχής της Εθνικής στην τελική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας.

«Μεγάλη απώλεια»

Οι διεθνείς πάντως φρόντισαν χθες να του εκφράσουν τη συμπαράστασή τους: «Σημασία έχει να επιστρέψει δυνατός και ελπίζουμε να έχουν πάει όλα καλά για την ομάδα μας, έτσι ώστε να είναι μαζί μας στην αποστολή για την Ρωσία. Σε περιμένουμε!», ανέφερε μεταξύ άλλων το μήνυμά τους.

«Είναι μια μεγάλη απώλεια για την ομάδα, αφού χάνει έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή. Πλέον θα πρέπει να παίζετε και για τον Πέτρο, ώστε να του αφιερώνουμε γκολ και νίκες. Πρέπει να καλύψουμε το κενό του και θα το κάνουμε», είπε ο Μανόλο Χιμένεθ στους παίκτες της ΑΕΚ. Ο ισπανός τεχνικός στην ομιλία του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εμφάνιση και τη νίκη κόντρα στον Πανιώνιο, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους Αραούχο και Βράνιες.