Με τα δύο εξαιρετικά σουτ του Ζοσέ Μαουρίτσιο, ο ΠΑΟΚ νίκησε στο άδειο (λόγω τιμωρίας) γήπεδο της Τούμπας τον Αστέρα Τρίπολης με 2-0 και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, έναν βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Ατρόμητο.

Αντίθετα, ο Αστέρας μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα και μάλιστα χωρίς να σημειώσει γκολ. Ετσι, είναι στην τελευταία θέση με έξι βαθμούς, όσους και ο Πλατανιάς.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε τις πέντε συνεχόμενες εντός έδρας νίκες, κάτι που δεν έχει πετύχει καμία άλλη ομάδα στη Λίγκα και μάλιστα σε άδειο γήπεδο. Παράλληλα έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ στην Τούμπα, και αυτό με πέναλτι (από την Κέρκυρα, στη 2η αγωνιστική).

Ο Μαουρίτσιο λοιπόν κατάφερε σε τέσσερα λεπτά (34′ και 37′) να ξεκλειδώσει την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενουμένων, η οποία έως εκείνο το σημείο είχε αρκετά καλή λειτουργία.

Νωρίτερα, ο Ελ Καντουρί νικήθηκε από τον Κότσιρα (απέκρουσε στη γραμμή) και από τον τερματοφύλακα του Αστέρα, Αθανασιάδη.

Ο προπονητής των φιλοξενουμένων, Σάββας Παντελίδης, παραδέχθηκε ότι η ζημιά έγινε από τα δύο γκολ του Βραζιλιάνου μέσα σε ελάχιστα λεπτά. «Αυτά έκριναν το ματς, ενώ εμείς δεν καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε κάποιες φάσεις που δημιουργήσαμε στο δεύτερο μέρος. Ετσι, ήταν δύσκολο να πάρουμε κάτι από το παιχνίδι».

Η αλήθεια είναι ότι στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας προσπάθησε να παίξει πιο επιθετικά, ωστόσο το γεγονός ότι οι παίκτες του δεν μπορούσαν να κρατήσουν εύκολα την μπάλα αποδείχθηκε ανασταλτικός παράγοντας. Ουσιαστικά, η καλύτερη στιγμή των φιλοξενουμένων ήταν στο 57′, όταν στην καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Κυριακόπουλου η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι.

Ο Λουτσέσκου ήταν ικανοποιημένος από την εμφάνιση: «Το τελικό αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα που είχαμε στο γήπεδο. Γενικά δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα. Το αποτέλεσμα είναι σημαντικό, ακόμα και αν δεν παίζαμε καλά».

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Σαμπράνο, Βαρέλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Μαουρίτσιο, Ελ Καντουρί (80′ Μπίσεσβαρ), Βιεϊρίνια (86′ Κάμπος), Πέλκας (76′ Μακ), Πρίγιοβιτς.

Αστέρας Τρίπολης: Aθανασιάδης, Κότσιρας (73′ Δουβίκας), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Τσουκαλάς (52′ Καλτσάς), Ματιντά (55′ Κυριακόπουλος), Τόνσο, Μανιάς.