Σε ένα από τα πιο θρυλικά βράδια της ευρωπαϊκής ιστορίας του, ο Ολυμπιακός πήρε βαθμό (0-0) από τη μεγάλη Μπαρτσελόνα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και ετοιμάζεται πλέον για έναν «τελικό» στις 22 Νοεμβρίου στη Λισαβόνα κόντρα στη Σπόρτινγκ, όπου θέλει μόνο νίκη για να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ.

Οι παίκτες του Τάκη Λεμονή, μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο (παρά το γεγονός ότι έλειπαν δύο από τους πιο φορμαρισμένους, ο Σισέ και ο Ανσαριφάρντ, τους οποίους ο Χάσι δεν υπολόγιζε και δεν τους είχε δηλώσει στην ευρωπαϊκή λίστα), υποχρέωσαν την Μπαρτσελόνα να μείνει χωρίς γκολ στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από πέντε χρόνια, από ένα 0-0 στο μακρινό 2012!

Το πάθος, η θέληση και το καθαρό μυαλό μέτρησαν πολύ στο χορτάρι του Γεώργιος Καραϊσκάκης, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να έχουν μια εκπληκτική τριάδα που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να μη χάσει ο Ολυμπιακός.

Μακράν του δεύτερου, ο Σίλβιο Προτό κράτησε το μηδέν για τον Ολυμπιακό κάνοντας τον Αντώνη Νικοπολίδη (που σχολίαζε το παιχνίδι για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΟΤΕ) να χαμογελά και ίσως και να θυμάται τον εαυτό του στις μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές με την ομάδα του.

Ρολά

Ο Βέλγος «κατέβασε τα ρολά» όπως λέμε, με μεγάλες αποκρούσεις. Ιδιαίτερα οι τρεις σπουδαίες επεμβάσεις κόντρα στον Μέσι μέσα σε 17 λεπτά (στα 20′, 28′ και 37′) με κορυφαία τη δεύτερη (28′) –διπλή μάλιστα –σε κομπίνα και με τον Σουάρες να αφήνει την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του.

Εξαιρετική όμως ήταν και αυτή στις καθυστερήσεις σε ένα ακόμα σουτ του Μέσι με πολλά φάλτσα. Μπορεί να είχε σύμμαχο και την τύχη (πλασέ του Σουάρες στο πάνω μέρος του δοκαριού και κάποια ακόμα σουτ που πέρασαν άουτ), αλλά ήταν εκπληκτικός.

Ο δεύτερος ήταν ο Αλμπέρτο Μποτία, που πιθανότατα έκανε την κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του στον Ολυμπιακό και ήταν αυτός που σταμάτησε σε πολλές επικίνδυνες περιπτώσεις τους παίκτες της πρώην ομάδας του.

Τρίτος ο Κώστας Φορτούνης, που έτρεξε και κάλυψε απίστευτους χώρους, ενώ χάρη σε αυτόν ο Ολυμπιακός έκανε και κάποιες ενέργειες στην επίθεση με το πλασέ του ίδιου πάνω στον Τερ Στέγκεν (37′) και του Ομάρ στο 15′.

Γενικά όμως οι παίκτες του πρωταθλητή έπαιξαν με συνοχή και πάθος, με τον Κούτρη για παράδειγμα να στέκεται στο ύψος του και κόντρα στον δαιμόνιο Ουολοφέου.

Εξαιρετικοί και οι Ρομαό, με τον Ταχτσίδη επίσης με σωστές τοποθετήσεις σε ένα ματς με τρομερή πίεση από την Μπαρτσελόνα.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Ενγκελς, Μποτία, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Οφόε (75′ Ζιλέ), Φιγκέιρας, Καρσελά (79′ Πάρντο), Φορτούνης (84′ Τζούρτζεβιτς).

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στένγκεν, Σεμέδο, Μασεράνο, Ουμτιτί, Αλμπα, Παουλίνιο (62′ Ράκιτιτς), Μπούσκετς, Σέρχι Ρομπέρτο (45′ Ντελοφέου), Σουάρεθ, Μέσι, Σουάρες.