Ραφτείτε, έχει (κεντρικές) συγκεντρώσεις

Πώς θα αναγνωρίσεις, φίλε αναγνώστη, ότι έχουμε μπει στην τελική ευθεία των εκλογών; Από τις κεντρικές συγκεντρώσεις που άρχισαν να διοργανώνονται. Η Φώφη Γεννηματά προγραμμάτισε τη δική της στο Σπόρτιγκ, την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, δύο ημέρες νωρίτερα, θα βρεθεί στο Gazi Hall στο Γκάζι –στο ίδιο μέρος, αν θυμάμαι καλά, όπου κάποτε ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε διοργανώσει την περίφημη συζήτηση με τον Στέλιο Ράμφο. Ο ίδιος ο Σταύρος, βέβαια, έχει υιοθετήσει την ώρα ΠΑΣΟΚ. Τελευταία θα τα μάθουμε τα δικά του.

Ζητείται ενδιαφέρον

Να το πούμε κι αυτό – προβληματισμός για τη συμμετοχή υπάρχει. Οι προεγγραφές στη διαδικασία δεν είναι πολλές και οι εθελοντές δεν φτάνουν για τα τμήματα, οπότε εκ των πραγμάτων θα χρειαστεί και η συμβολή επαγγελματιών χειριστών για τα tablets. Η Επιτροπή Διαδικασιών, ωστόσο, είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα για να αυξήσει το ενδιαφέρον και ξεκινά περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. Τα μέλη θα γνωρίσουν τους υπεύθυνους των εκλογικών κέντρων και θα προμοτάρουν τις εκλογές όσο περισσότερο μπορούν. Ακόμα και ο ίδιος ο Αλιβιζάτος ταξιδεύει για Γιάννινα. Εν τω μεταξύ, πριν από τα ταξίδια, στην επιτροπή ψάχνουν να βρουν τρόπο να κάνουν την επόμενη τηλεμαχία πιο ενδιαφέρουσα. Να μια ιδέα, πρωτοποριακή: γιατί, αυτή τη φορά, δεν τους βάζετε να ρωτήσουν κάτι ο ένας τον άλλο;

Στον Πειραιά εν ώρα αγώνα

Μα θα πήγαινε ποτέ υποψήφιος να κάνει εκδήλωση στον Πειραιά την ημέρα που ο Ολυμπιακός παίζει με την Μπαρτσελόνα; Κι όμως, πήγε ο Σταύρος Θεοδωράκης, που βρέθηκε στο Public με τον Στέλιο Μάινα και απάντησε στις ερωτήσεις του κοινού –κατεξοχήν γυναικείου, βεβαίως βεβαίως. Ανάμεσά τους και μια εμφάνιση-έκπληξη, από τον Δημήτρη Καρύδη, ο οποίος, φανατικός Ολυμπιακός, λίγη ώρα πριν από το ματς πήγε να ακούσει για την Κεντροαριστερά.