ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ

Από το αφιέρωμα του Politico: «Δεν έχω καμία σχέση με το παρελθόν. Δεν υπήρξα ποτέ μέλος του ΠΑΣΟΚ, παρά το ότι το έχω ψηφίσει αρκετές φορές. Η πορεία μου είναι εκτός κομματικών συστημάτων και δεν έχω εμπλακεί σε εσωκομματικές διαμάχες».

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

«Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι νοσταλγοί του Χίτλερ. Η δημοκρατική πολιτεία θα κάνει ό,τι προβλέπουν οι νόμοι της για να σταματήσει η εγκληματική τους δράση». Θεοδωράκης εναντίον ΧΑ για την επίθεση έξω από το Εφετείο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ

Στην Καβάλα βρέθηκε ο Γιάννης Ραγκούσης, σχολιάζοντας τον νέο δικομματισμό ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ: «Αν αυτοί – ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ – αφεθούν, μόνο αδιέξοδα θα προκύψουν για τη χώρα. Στο ποιος είναι λιγότερο κακός για τη χώρα, λιγότερο ψεύτης ή ανεπαρκής, παλεύουν για το ποιος είναι λιγότερο χειρότερος».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ

«Ανικανότητα, υποκρισία, ψέματα! Τρεις λέξεις, τρεις μεγάλες αλήθειες για τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της ύφεσης και της κοινωνικής κατάρρευσης». Κατά μέτωπον επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Γιάννη Μανιάτη.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση τη θέση της για την απλή αναλογική η Φώφη Γεννηματά: «Εμείς στα τρικ του κ. Τσίπρα δεν πρόκειται να συμμετέχουμε. Ούτε και σε σκοπιμότητες αυριανές άλλων, εάν υπάρξουν. Εχουμε καταθέσει στη Βουλή μια ολοκληρωμένη πρόταση, που στηρίζεται σε ένα αναλογικότερο σύστημα, με πολύ μικρό bonus για το πρώτο κόμμα που θα ξεπερνά το 42% και σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών».

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Με ποιον θα ήθελε να συγκυβερνήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης; «Εάν υπάρξει μια συμφωνία προγραμματική, που βάσει αυτής μπορώ να κριθώ στη συνέχεια, δεν φοβάμαι να πάω σε συγκυβέρνηση με όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Εάν όμως δεν υπάρχει, δεν θα μπω σε καμία συγκυβέρνηση για να πάρουν υπουργεία 5-6 στελέχη».