Δυναμική αγγλική παρουσία στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, με Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι να εξασφαλίζουν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση. Με πρωταγωνιστή τον Ντέλε Αλι (δύο γκολ), η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο νίκησε στο Λονδίνο την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ (3-1). Οι Μερένχες γνώρισαν τη δεύτερη ήττα τους σε τέσσερις ημέρες (ήττα την Κυριακή από την Τζιρόνα) και δείχνουν ότι περνούν αγωνιστική κρίση.

«Η κρίση για τη Ρεάλ ήρθε και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια» ανέφερε χαρακτηριστικά η «Marca».

«Ηταν μία φανταστική εμφάνιση. Δεν μας αρκεί πλέον να είμαστε ανταγωνιστικοί με τις μεγάλες ομάδες, αλλά θέλουμε να τις νικάμε» είπε ο Ντέλε Αλι. Το τρίτο γκολ της Τότεναμ πέτυχε ο Ερικσεν.

Ηχηρό μήνυμα προς όλους τους αντιπάλους της έστειλε η Μάντσεστερ Σίτι που νίκησε 4-2 στο Σαν Πάολο τη Νάπολι και έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα που φεύγει με νίκη από την ιταλική πόλη. Ο Αγουέρο με το γκολ που πέτυχε έφτασε τα 178 με τη φανέλα της Σίτι και έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για την ομάδα, ξεπερνώντας τον Ερικ Μπρουκς. Χορταστικό παιχνίδι, με τη Νάπολι να προηγείται με τον Ινσίνιε (20′), αλλά η Σίτι να κάνει την ανατροπή με Οταμέντι (34′) και Στόουνς (48′). Η Νάπολι ισοφάρισε με πέναλτι του Ζορζίνιο, αλλά τα γκολ των Αγουέρο και Στέρλινγκ έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Δυνατός ΑΠΟΕΛ

Σπουδαία εμφάνιση για τον ΑΠΟΕΛ και στη Βεστφαλία, καθώς πήρε ισοπαλία (1-1) από την Ντόρτμουντ, η οποία προηγήθηκε με τον Γκερέιρο (29′). Ομως ο Μίκαελ Ποτέ, ο 33χρονος επιθετικός από το Μπενίν, σκόραρε και στο Ντόρτμουντ ισοφαρίζοντας και έτσι ο ΑΠΟΕΛ παραμένει στη διεκδίκηση της τρίτης θέσης που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ.

Πολύ κοντά στην πρόκριση είναι και η Μπεσίκτας, η οποία έφερε 1-1 στην Κωνσταντινούπολη με τη Μονακό, ενώ μάχη γίνεται στον 5ο όμιλο, στον οποίο προηγείται η Λιβερπουλ με το 3-0 επί της Μάριμπορ (Σαλάχ, Τσαν και Στάριτζ).

Τα αποτελέσματα: 5ος όμιλος: Λίβερπουλ (8) – Μάριμπορ (1) 3-0, Σεβίλλη (7) – Σπαρτάκ Μόσχας (5) 2-1.

6ος: Νάπολι (3) – Μάντσεστερ Σίτι (12) 2-4, Σαχτάρ (9) – Φέγενορντ (0) 3-1.

7ος: Μπεσίκτας (10) – Μονακό (2) 1-1, Πόρτο (6) – Λειψία (4) 3-1.

8ος: Ντόρτμουντ (2) – ΑΠΟΕΛ (2) 1-1, Τότεναμ (10) – Ρεάλ (7) 3-1.