Στο δύσκολο πρόγραμμα που έχει ο Παναθηναϊκός στην αρχή της σεζόν, η αποψινή αποστολή (21.00, Novasports1) στη Βιτόρια μοιάζει η πιο εύκολη για τους Πράσινους.

Ωστόσο η συγκυρία δεν είναι και η πιο ευνοϊκή. Η Μπασκόνια δεν έχει ακόμη σημειώσει την πρώτη νίκη της, ύστερα από τέσσερις ήττες το κίνητρό της για νίκη είναι ακόμη μεγαλύτερο και πολλαπλασιάζεται με το ντεμπούτο του Πέδρο Μαρτίνεθ στον πάγκο της. Τα αρνητικά αποτελέσματα οδήγησαν τον Πάμπλο Πριχιόνι σε παραίτηση. «Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής. Κατέκτησε το τελευταίο πρωτάθλημα στην Ισπανία με τη Βαλένθια, που για πρώτη φορά στην ιστορία της στέφθηκε πρωταθλήτρια. Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο να παίξουμε εκεί, γνωρίζω πως θα βρω απέναντί μου έναν πολύ καλό προπονητή και είμαι σίγουρος πως θα κάνει καταπληκτική δουλειά στην ομάδα του» σχολίασε ο Τσάβι Πασκουάλ, που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, αντίθετα με τον Μαρτίνεθ που δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Τζόρνταν ΜακΡί.

Εως τώρα, η Μπασκόνια είναι η χειρότερη ομάδα σε παραγωγικότητα (66,8 π.) και τρίτη χειρότερη στα τρίποντα (28%) και στα λάθη! Στοιχεία που ο ΠΑΟ θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί.