Το πρώτο μέλημα της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στην αυριανή αναμέτρησή τους στο ΟΑΚΑ θα είναι να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα. Ωστόσο, όσο η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου παραμένει το γκολ, στην πρώτη γραμμή θα είναι πάντα οι επιθετικοί. Σέρχιο Αραούχο και Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Δύο ποδοσφαιριστές, από τους πιο αγαπητούς στις τάξεις των οπαδών, οι οποίοι μπορούν να είναι οι πρωταγωνιστές στο αυριανό παιχνίδι.

Επίθεση, η καλύτερη άμυνα

Το πρώτο μέλημα της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στην αυριανή αναμέτρησή τους στο ΟΑΚΑ θα είναι να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα. Ωστόσο, όσο η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου παραμένει το γκολ, στην πρώτη γραμμή θα είναι πάντα οι επιθετικοί. Σέρχιο Αραούχο και Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Δύο ποδοσφαιριστές, από τους πιο αγαπητούς στις τάξεις των οπαδών, οι οποίοι μπορούν να είναι οι πρωταγωνιστές στο αυριανό παιχνίδι.

Αραούχο

Εβαλε μπρος τις μηχανέςτων γκολ

Σέρχιο Αραούχο. Ηρθε πέρυσι τον Ιανουάριο στην ΑΕΚ και αμέσως κόλλησε με την ομάδα και τους οπαδούς. Τόσο, που δεν του έκανε καρδιά να φύγει και η αγωνία του όλο το καλοκαίρι ήταν αν η Λας Πάλμας θα του δώσει τη δυνατότητα να επιστρέψει στην Αθήνα.

Ο Αραούχο μπορεί να σκόραρε στην επιστροφή του στο ΟΑΚΑ (κόντρα στη Λάρισα), η συνέχεια όμως ήταν δύσκολη. Σε αρκετά παιχνίδια φάνηκε διστακτικός στο τελείωμα μιας φάσης, προτιμώντας να πασάρει, σημάδι έλλειψης αυτοπεποίθησης. Σίγουρα μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε και η γκρίνια που αισθανόταν ότι υπήρχε από τον κόσμο. Η ψυχολογία του ήταν άσχημη και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, αντιμετώπισε και εξωαγωνιστικό θέμα. Επιστρέφοντας από το ταξίδι στην Ξάνθη, διαπίστωσε πως είχαν διαρρήξει το σπίτι του στα νότια προάστια.

Ο Μανόλο Χιμένεθ ήταν ο πρώτος που έσπευσε να τον στηρίξει. Αλλά και ο ίδιος έδειξε ότι δεν χάνει το κουράγιο του, παρά τα όσα άκουγε από τους επικριτές του. «Θα συνεχίσω να προσπαθώ» ήταν το μήνυμα που έστειλε μέσω των social media την περασμένη εβδομάδα. Αλλωστε κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως αυτός που οδήγησε, με τα γκολ που σημείωσε, την ΑΕΚ στα σαλόνια της Ευρώπης είχε χάσει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Το ματς στη Νέα Σμύρνη ήρθε στην πλέον κατάλληλη περίοδο. Ο Αραούχο σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι σε αυτό το γήπεδο και οδήγησε την ΑΕΚ στη νίκη. Ηταν στο ίδιο λεπτό με εκείνο το γκολ στα πλέι οφ που έστειλε την ΑΕΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ψυχολογία του άλλαξε, ο Χιμένεθ τον αντάμειψε με τα καλύτερα λόγια και ο ίδιος ξέρει πλέον πως πρέπει να παίξει – όπως και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του – και για τον μεγάλο απόντα, τον Πέτρο Μάνταλο.

Πρίγιοβιτς

Ξέρει πότε πρέπεινα χτυπά

Ο πρώτος σκόρερ στη Σούπερ Λίγκα με πέντε γκολ σε εννέα παιχνίδια και παράλληλα ο επιθετικός με το καλύτερο ποσοστό. Σημειώνει ένα γκολ σε τρεις προσπάθειες. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ δεν τον γνώρισαν φέτος, καθώς από τον Ιανουάριο, όταν ήρθε στην Τούμπα από τη Λέγκια Βαρσοβίας, φρόντισε να δώσει τα διαπιστευτήριά του. Επτά γκολ και μία ασίστ σε 15 αγώνες ήταν ο περσινός απολογισμός του. Ο 27χρονος Σέρβος κάνει πολλές δουλειές στο γήπεδο. «Μ’ αρέσει η προσέγγισή του στο παιχνίδι. Δεν επικεντρώνεται μόνο στην επίτευξη του γκολ, αλλά και σε ομαδικές μάχες» είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του σε πολωνικό ΜΜΕ ο Ράζβαν Λουτσέσκου, προσθέτοντας ότι είναι παράλληλα ένας επιθετικός που θα γυρίσει πίσω να βοηθήσει και στην άμυνα. Από την Πολωνία άλλωστε είχε διαρρεύσει και η πληροφορία πως για αυτόν υπήρχε πρόταση από αγγλικό σύλλογο, ενδεχομένως την Μπράιτον. «Δεν είναι η καλύτερη στιγμή να φύγει ο Πρίγιοβιτς», απάντησε ο Λουτσέσκου, ο οποίος φυσικά δεν έχει καμία διάθεση να σκεφτεί αυτό το ενδεχόμενο.

Δύο από τα πέντε γκολ του Πρίγιοβιτς έδωσαν έξι βαθμούς στον ΠΑΟΚ. Ηταν κόντρα στον Παναιτωλικό και τον ΠΑΣ Γιάννινα, παιχνίδια στα οποία ο Δικέφαλος του Βορρά νίκησε 1-0. Ο Σέρβος ξέρει να χτυπά στο κρίσιμο σημείο. Ομως, χωρίς αμφιβολία, αυτό που δεν θα ξεχάσει είναι το γκολ-τρίποντο στο ματς με τη Γεωργία, που έστειλε τη Σερβία στην τελική φάση του Μουντιάλ ύστερα από οκτώ χρόνια. Η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ένα επιπλέον κίνητρο για τον σέρβο επιθετικό, που ξέρει καλά πως αυτή η χρονιά μπορεί να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην καριέρα του.