Ενταση προκλήθηκε κατά την εξέταση του πρώτου από τους πέντε προστατευόμενους μάρτυρες στη δίκη για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής όταν δικηγόροι υπεράσπισης ισχυρίστηκαν ότι άκουσαν υποβολέα σε όσα λέει ο μάρτυρας καταθέτοντας από τη ΓΑΔΑ.

Μετά από αυτή την ένσταση το δικαστήριο κάλεσε τους παριστάμενους στο χώρο εισαγγελέα και δικαστή να βεβαιώσουν αν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.

Εισαγγελέας:Διαβεβαιώνω το δικαστήριο και όλους τους παράγοντες της δίκης, ότι στο χώρο είναι μόνον ο μάρτυρας και εμείς οι δύο.

Δικαστής:Επιβεβαιώνω ότι στο χώρο είναι μόνον ο μάρτυρας και εμείς. Κατηγορηματικά διαβεβαιώνουμε αυτό που λέμε.

Μετά ταύτα η υπεράσπιση των κατηγορουμένων απείλησε με αποχώρηση παρά τις διαβεβαιώσεις των δικαστικών λειτουργών, ότι ο μάρτυρας καταθέτει μόνος του.

Νωρίτερα μάρτυρας αφού ξεπεράστηκαν οι αρχικές τεχνικές δυσκολίες κατέθεσε από ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ΓΑΔΑ, όπου ήταν παρόντες εισαγγελέας και πταισματοδίκης, ενώ στο δικαστήριο ακουγόταν μόνον η φωνή του αλλοιωμένη.

Ο μάρτυρας κατέθεσε την προσωπική του εμπειρία, ως μέλος της ΧΑ από το 2012 και ως το 2013 τονίζοντας η Χρυσή Αυγή, είχε στρατιωτικού τύπου οργάνωση, ενώ κάνε λόγο «για τις λεγόμενες βόλτες» εννοώντας τις επιθέσεις κατά αλλοδαπών και άλλων.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της Προέδρου μεταξύ άλλων είπε.

«Στη Χρυσή Αυγή γινόταν προπαγάνδα για πατριωτικούς λόγους. Είχαμε τις λεγόμενες βόλτες, τα «ντου», τις επιθέσεις δηλαδή, κάναμε πολεμικές ασκήσεις, για να είμαστε έτοιμοι για πολλά πράγματα, ξέρουν τι εννοώ, αν χρειαζόταν να πάμε να χτυπήσουμε κάποιον, η να κάνουμε κάποια φασαρία».

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι ο ίδιος είχε εκπαιδευτεί στρατιωτικά από τη ΧΑ στη Μαλακάσα,όπου παρών ήταν και ο Γιώργος Ρουπακιάς, ενώ για τον Ηλία Κασιδιάρη, ανέφερε ότι «και παρακολουθούσε και μετείχε στις εκπαιδεύσεις».