Στον μητροπολιτικό ναό των Αγίων Αναργύρων της Νέας Ιωνίας θα εκτίθεται προς προσκύνημα από τις 3 έως τις 13 Νοεμβρίου, η Αγία Ζώνη της Θεοτόκου.

Πρόκειται για το θρησκευτικό κειμήλιο που φυλάσσεται στη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους το οποίο θα πραγματοποιήσει ακόμη μία «ιερή τουρνέ μακριά από την χερσόνησο του Άθω. Πολλές φορές δε οι υπεύθυνοι του μοναστηριού και ειδικότερα ο γνωστός από την υπόθεση Βατοπαιδίου ηγούμενος Εφραίμ έχουν επικριθεί διότι επιλέγουν να μεταφέρουν την Αγία Ζώνη όχι μόνο σε ναούς της Ελλάδος αλλά και στο εξωτερικό – όπως το 2011 στη Ρωσία – συχνά μάλιστα με πομπώδεις τελετές.

Μάλιστα, αυτή η έξοδος της Αγίας Ζώνης από το Άγιον Όρος και τη Μονή Βατοπαιδίου θα συνοδευτεί και από την επανεμφάνιση του ηγούμενου Εφραίμ, μετά και την περσινή αθώωσή του από το Εφετείο για τις «ιερές» ανταλλαγές. Ο μοναχός ήταν προγραμματισμένο να παραδώσει την Αγία Ζώνη την Παρασκευή το απόγευμα στον μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ αλλά και να πραγματοποιήσει ομιλία. Επιπλέον, θα συμμετάσχει στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής 12 Νοεμβρίου και πρόκειται και πάλι να μιλήσει στους πιστούς.

Όπως αναφέρει η Μητρόπολη, η παραμονή της Αγίας Ζώνης στη Μητρόπολη γίνεται στο πλαίσιο των 90 ετών από τη θεμελίωση του Μητροπολιτικού Ναού των Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας . Καθημερινά θα τελείται η Θεία Λειτουργία, Ιερές Παρακλήσεις, Εσπερινός και κάθε βράδυ Ιερά Αγρυπνία.

Όμως, η Αγία Ζώνη – τουλάχιστον με τα έως τώρα δεδομένα του προγράμματος – δεν θα μείνει μόνο στο ναό των Αγίων Αναργύρων. Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου θα μεταφερθεί στο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» προς «ευλογία των ασθενών», όπως αναφέρει η Μητρόπολη.

Πάντως η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας σε μία προσπάθεια να δείξει ότι τα όποια έσοδα προκύψουν από το προσκύνημα θα είναι διαφανή και θα κατευθυνθούν σε κοινωνικούς σκοπούς ανακοίνωσε τη σύσταση επιτροπής διαχείρισης οικονομικών. Όπως τονίζει «τα έσοδα αυτά θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για τις άμεσες και έκτακτες οικονομικές ανάγκες και συγκεκριμένα για την κατασκευή, θεμελίωση και οργάνωση των νέων Παιδικών Κατασκηνώσεων, που προσφάτως απέκτησε νομίμως στην περιοχή της Μαλακάσας, με σκοπό την προσφορά αγάπης, διακονίας και κατήχησης προς τα παιδιά και τους νέους της Ιεράς Μητροπόλεώς μας».