Η επίσκεψη ενός υπό προθεσμία πλέον – όπως όλα δείχνουν – υπουργού και ένα ενθαρρυντικό τηλεφώνημα από Πρωθυπουργό, συμπλήρωσαν το βράδυ της Παρασκευής το μπαράζ ανακοινώσεων από κόμματα και διεθνείς οργανισμούς που εκδόθηκαν για να καταδικάσουν την αποτρόπαια επίθεση με πέτρες που δέχτηκε άγρια νύχτα η οικογένεια του 11χρονου Αμίρ από το Αφγανιστάν.

Την ώρα που ο Γιάννης Μουζάλας επισκεπτόταν το σπίτι του παιδιού και έβλεπε τα σπασμένα παράθυρα και τα απειλητικά σημειώματα των άγνωστων δραστών, χτύπησε το τηλέφωνο και στην άλλη γραμμή ήταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, έκανε γνωστό με αναρτήσεις στο τουίτερ ότι «Μίλησα με τον Αμίρ και την μητέρα του και τους εξέφρασα τη συμπαράσταση μου στην περιπέτεια που περνάνε».

«Ζήτησα ακόμη από τα Υπουργεία Παιδείας και Μεταναστευτικής πολιτικής να αντιμετωπίσουν το θέμα με την δέουσα προσοχή».

«Ο Αμίρ και κάθε παιδί στη χώρα μας απολαμβάνει το δικαίωμα στην ασφάλεια και την ελληνική παιδεία, χωρίς διακρίσεις».

Μετά το τηλεφώνημα, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εξέφρασε την αλληλεγγύη της ελληνικής κοινωνίας και πολιτείας απέναντι σε πράξεις ρατσισμού και μισαλλοδοξίας, όπως αυτή που έζησε η οικογένεια. «Η καταδίκη τέτοιων πράξεων είναι δεδομένη

Η οικογένεια του Αμίρ ανέφερε στον υπουργό ότι φοβήθηκαν πολύ με την επίθεση, αλλά εκείνος τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι ασφαλείς. Στη συνέχεια η οικογένεια μεταφέρθηκε και μετεγκαταστάθηκε σε άλλο διαμέρισμα.