Ο κόσμος της ΑΕΚ περίμενε χρόνια τώρα ένα τόσο μεγάλο ευρωπαϊκό ματς της ΑΕΚ κι έδωσε βροντερό «παρών» στο ΟΑΚΑ: πριν αρχίσει το ματς με τη Μίλαν όλα θύμιζαν γιορτή.

Ο Μανόλο Χιμένεθ κράτησε πολλά από το πρώτο ματς στο Σαν Σίρο: η ΑΕΚ αγωνίστηκε ξανά με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και στη βασική της ενδεκάδα βρέθηκε ο Μπακασέτας αντί του τραυματία Μάνταλου. Οι δυο παίκτες μοιάζουν σε πολλά, διαφέρουν όμως σε κάτι σημαντικό: ο Μάνταλος μπορεί εύκολα να παίζει στο πλάι, ο Μπακασέτας όχι. Τη δουλειά αυτή την ανέλαβε ο Αραούχο, που έπρεπε και την αριστερή πλευρά να καλύπτει και ως φορ να αγωνίζεται. Ο μηχανισμός αυτός δεν λειτούργησε καλά και η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κάνει πολλές ευκαιρίες παρόλο που είχε το κουράγιο και να πιέσει ψηλά.

Η Μίλαν ήταν αυτή τη φορά πιο διαβασμένη σε σχέση με το πρώτο ματς: ο προπονητής της Βιντσέντσο Μοντέλα το είχε προαναγγείλει, λέγοντας μετά το τέλος του πρώτου ματς ότι η ομάδα του στην Αθήνα θα αγωνιστεί πιο έξυπνα. Οταν ένας Ιταλός λέει κάτι τέτοιο, αυτό σημαίνει πως η ομάδα του θα προσέξει περισσότερο την άμυνά της και θα προσπαθήσει να κλέψει το ματς με κάποια αντεπίθεση.

H AEK ήθελε πιο πολύ τη νίκη, αλλά οι ευκαιρίες της ήταν καποια μακρινά σουτ. Η Μίλαν είχε ένα δοκάρι με τον Μονρολίβο και έλεγξε το ματς. Το τελικό 0-0 ήρθε χωρίς μεγάλα χτυποκάρδια…