Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης αντιπολίτευσης στην Βουλή με αιχμή την ασφάλεια στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την τοποθέτηση του καλώντας τον πρωθυπουργό να απολογηθεί για τις δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών για την συνειδητή υπερφορολόγηση των πολιτών. Σχετικά με τα ζητήματα ασφάλειας κατηγόρησε την κυβέρνηση για παραλείψεις λέγοντας πως δεν αφήνει την ελληνική αστυνομία να κάνει την δουλειά της.

Υποστήριξε ότι ο νόμος Παρασκευόπουλου ανοίγει τις πόρτες των φυλακών υπενθυμίζοντας ότι καταργήθηκαν οι φυλακές τύπου γ’ και ότι με βάση αυτό το νόμο βγαίνουν οι βαρυποινίτες από τα κελιά. «Τα κριτήρια αποφυλάκισης πρέπει να αυστηροποιηθούν» ανέφερε. « Η δολοφονία Ζαφειρόπουλου είχε οργανωθεί μέσα στην φυλακή» είπε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση έβαλε φωτιά στην χώρα για να έρθει στην εξουσία εξισώνοντας την βια και την τρομοκρατία με τα μνημόνια.

Τόνισε επίσης πως επεκτείνεται συνεχώς η λεγόμενη πολιτική βία αναφέροντας τα περιστατικά βίαιων επεισοδίων στα πανεπιστήμια. « Ο Ρουβίκωνας απειλεί, τραμπουκίζει κι έχει ως στόχο του την κατάλυση του κράτους» είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι «τα παιδιά απλώς κάνουν επαναστατική γυμναστική». «Ούτε οι υπουργοί σας δεν μπορούν να περάσουν από τα Εξάρχεια» είπε τονίζοντας ότι καθημερινά γίνονται επεισόδια και βανδαλισμοί στο κέντρο της Αθήνας.

Επίσης ανέφερε ότι οι ανθρωποκτονίες έχουν μειωθεί στο μισό από το 2010 ενώ οι απόπειρες ληστείας έχουν διπλασιαστεί.

“Καλλιεργήσατεεπί χρόνια μια προκατάληψη κατά της Αστυνομίας” τόνισε καλώντας τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει προηγούμενες δηλώσεις του και να παραδεχθεί πως και στο ζήτημα αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ έτρεφε αυταπάτες. “Η κυβέρνηση της ΝΔ θα αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών” ανέφερε

Ο Πρωθυπουργός απαντώντας τόνισε η ΝΔ έχει υιοθετήσει την ακροδεξιά ρητορία λέγοντας πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε πανικό.

Συμπλήρωσε ότι « η χώρα βγαίνει από την κρίση που την είχε οδηγήσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Και η γ αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα χωρίς πρόσθετα βάρη». « Η Ελλάδα για 3η χρονιά πετυχαίνει υπεραπόδοση και η επόμενη κλείνει με ανάπτυξη στο 2%. Η Ελλάδα αναβαθμίζει συνεχώς την θέση της στις διεθνείς εξελίξεις» συμπλήρωσε κατηγορώντας ότι ο μόνος καημός του κ Μητσοτάκη είναι το πότε θα επιστρέψει στην εξουσία.

Σχετικά με την συμφωνία για την αναβάθμιση των αεροσκαφών Φ16 τόνισε ότι η ΝΔ ξεσηκώθηκε λέγοντας πως θα καλέσει σε απολογία τον πρωθυπουργό στην βουλή αλλά σύντομα κατάλαβε ότι «το παραμύθι της δεν έχει δράκο». «Απο το 2009 οι ένοπλες δυνάμεις είχαν εισηγηθεί την αναβάθμιση» ανέφερε.

Σχετικά με το ζήτημα της ασφάλειας τόνισε ότι η ΝΔ κρατάει διπλή στάση γιατί δημοσίως εμφανίζει πως επικρατεί η ανομία και το χάος ενώ την ίδια ώρα συγχαίρει την ελληνική αστυνομία για τις επιτυχίες της. « Η Ελληνική αστυνομία τα τελευταία χρόνια έχει εξαιρετικές επιτυχίες» ανέφερε συμπληρώνοντας ότι « η ΝΔ είχε μετατρέψει σε σιδηρόφρακτη πόλη την Αθήνα και ο κ. Μητσοτάκης επί υπουργίας του κατήργησε 6.000 οργανικές θέσεις καθώς επίσης και η Δημοτική Αστυνομία».

«Γιατί παρέχετε αυτή τη στήριξη στον κ. Αυγενάκη;» ρώτησε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός. «Τον κρατάει ο κ. Αυγενάκης και δεν του ζητάει εξηγήσεις» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Ο κ. Αυγενάκης, ενώ κατάγεται από μία περιοχή που έχει φιλότιμο, αντί να δώσει εξηγήσεις, απολύει τον έμπιστό του, ο οποίος συνομιλώντας με μαυροαγορίτη φέρεται να λέει ότι ο άριστος συνεργάτης σας είναι αυτός που διευκόλυνε να αποφυλακιστεί ένας εκ της σπείρας των απαγωγέων του Παναγόπουλου. Αντί να ζητήσετε εξηγήσεις, έρχεστε εδώ και επικεντρώνετε την κριτική σας στο Μέσο που δημοσίευσε τη δικογραφία» ανέφερε κατά την δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

.Είπε ακόμη: «Ανομία και εγκληματικότητα δεν είναι μόνο οι μολότοφ, είναι οι εκβιαστές,οι λαθρέμποροι χρυσού, η Siemens και τα “δώρα” σε πολιτικούς, η διαφθορά, τα ατελείωτα σκάνδαλα του λευκού κολάρου. Δεν τολμήσατε να αποπέμψετε τον κ. Αυγενάκη για τις συναλλαγές του με το παρακράτος. Αντ΄ αυτού, γι άλλη μια φορά, εκφράστε τη βεβαιότητά σας ότι θα νικήσετε στις επόμενες εκλογές. Ο ελληνικός λαός θα είναι τελική ετυμηγορία. Αλλά να είστε σίγουρος. Σε καμία χώρα του κόσμου, ούτε και στην Ελλάδα, η Siemens δεν κέρδισε εκλογές».