Εισηγήσεις και παρεξηγήσεις

Δεν τους αδικώ: τα νεύρα είναι τεταμένα. Και γι’ αυτό οι προτάσεις για τη βελτίωση της εκλογικής διαδικασίας που απέστειλε το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη έπειτα από πρόταση του υπευθύνου των τεχνικών Γιάννη Αναστασάκου, παρεξηγήθηκαν, θεωρήθηκαν «ενστάσεις» και βρέθηκαν στο στόχαστρο από τον Νίκο Αλιβιζάτο, ο οποίος απάντησε σε έντονο τόνο. Μετά τις απαραίτητες διευκρινίσεις ο Αλιβιζάτος ανακάλεσε – και μάλιστα μπροστά στους τηλεοπτικούς δημοσιογράφους που είχαν μαζευτεί για να πάρουν οδηγίες για το ντιμπέιτ. Λογικό πάντως να μπερδευτεί ο άνθρωπος – τις τελευταίες μέρες οι ανδρουλακικοί την έχουν κάνει τη φασαρία τους για την τοποθέτηση κάθε κάλπης.

«Ή ερώτηση ή τίποτα»

Ολοι έχουν βαλθεί – υποψήφιοι και Επιτροπή – το δεύτερο ντιμπέιτ να είναι καλύτερο από το πρώτο. Γι’ αυτό, η φράση «ερώτηση ή τοποθέτηση» στον πέμπτο γύρο δεν θα υπάρχει πια. Αν κάποιος υποψήφιος δεν θέσει ερώτηση προς κάποιον άλλο, τότε δεν θα μιλήσει καθόλου. Ετσι, σύντροφοι, γιατί άμα το θέαμα δεν έχει λίγο αίμα, πάλι τρεις κι ο κούκος θα την δούμε την τηλεμαχία. Γι’ αυτόν τον λόγο, γίνονται προσπάθειες να υπάρξει, τουλάχιστον για λίγο, ζωντανή σύνδεση στα κανάλια που εκπροσωπούνται δημοσιογραφικά – ή τουλάχιστον, ένα τρέιλερ στο δελτίο ειδήσεων, που θα προσφέρει ένα κάποιο boost στην τηλεθέαση.

Ποιον θα διαλέξει ο Γιάννης;

Παρότι αντίπαλοι, σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον Γιάννη Μανιάτη. Ανεπισήμως, πολλοί τον υπερασπίστηκαν όταν η Φώφη αναφέρθηκε στη μη εκλογή του στην Αργολίδα, τον Ιανουάριο του 2015 – ενώ οι καλές σχέσεις του και με τον Σταύρο, αλλά και με τον Ανδρουλάκη, δεν είναι κρυφές. Αυτά συμβαίνουν όταν είσαι αγαπητός στους συναδέλφους σου – ή όταν πιάνεις ποσοστό που μπορεί να φανεί χρήσιμο στον δεύτερο γύρο.