Τον συμπατριώτη του Ερίκ Καντονά και την ιστορική πια επίθεσή του εναντίον οπαδού της Κρίσταλ Πάλας ζήλεψε ο γάλλος αμυντικός της Μαρσέιγ Πατρίς Εβρά. Πριν από την έναρξη του αγώνα με την Γκιμαράες στην Πορτογαλία, οπαδοί της Μαρσέιγ εισέβαλαν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου με απειλητικές διαθέσεις για τους παίκτες της ομάδας τους και ιδιαίτερα τον Πατρίς Εβρά που εκείνη τη στιγμή έκανε ζέσταμα. Ο Εβρά αντέδρασε έντονα και με στυλ καρατέκα χτύπησε με το αριστερό του πόδι έναν από τους οπαδούς στο κεφάλι! Η κίνησή του έγινε αντιληπτή από τον διαιτητή που τον απέβαλε γράφοντας Ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Γιουρόπα Λιγκ που δέχεται κόκκινη κάρτα πριν αρχίσει ο αγώνας.

Η βραδιά για τη Μαρσέιγ συνεχίστηκε το ίδιο άσχημα, καθώς ηττήθηκε με 1-0 και ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Καμαρά στο 87′.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχώρισε η ήττα με 3-0 της Εβερτον από τη Λυών που είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της αγγλικής ομάδας. Στον επόμενο γύρο προκρίθηκαν οι Λάτσιο, Αρσεναλ και Ντιναμό Κιέβου.