Η απίστευτη ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ από 50.000 και πλέον θεατές ήταν το μεγάλο κέρδος της ΑΕΚ μαζί με τον νέο βαθμό που πήρε από τη Μίλαν (0-0).

Η (εφικτή) νίκη επί της Ριέκα στο ΟΑΚΑ στον «τελικό» της 23ης Νοεμβρίου (και με τη λογική προϋπόθεση ότι η Αούστρια δεν θα νικήσει το ίδιο βράδυ στο Μιλάνο) θα βάλει και τυπικά τη σφραγίδα στη μεγάλη επιστροφή της ΑΕΚ, που και χθες πήρε σχετικά άνετα το 0-0 από τη μεγάλη αντίπαλό της, τη Μίλαν. Το γκολ του Μάρκο Λιβάγια λοιπόν στην εκπνοή του αγώνα με τους Αυστριακούς στο ΟΑΚΑ (που διαμόρφωσε το τελικό 2-2 με την Αούστρια) είναι αυτό που δίνει το μεγάλο προβάδισμα στην ΑΕΚ. Αυτή τη στιγμή η Ενωση έχει έξι βαθμούς, στη δεύτερη θέση του ομίλου, πίσω από τους 8 της Μίλαν. Η Αούστρια –η οποία νίκησε με 4-1 στην Κροατία –είναι στους 4 και η Ριέκα στους 3. Ο Μανόλο Χιμένεθ έχοντας στο μυαλό του και το κομβικό ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ έστησε ένα πολύ ορθολογικό σχήμα (3-5-2 με Μπακάκη στόπερ και Μπακασέτα σε ρόλο αντι-Μάνταλου) που εγκλώβισε στο πρώτο μέρος τη Μίλαν, οι παίκτες της οποίας δεν πάτησαν καν στην περιοχή της Ενωσης, ενώ στο δεύτερο μέρος που ανέβηκε η Μίλαν και έκανε τις μοναδικές ευκαιρίες της σε ένα δίλεπτο (μεγαλύτερη το δοκάρι του Μοντολίβο στο 57′ και ένα λεπτό νωρίτερα το κακό τελείωμα του Ρομανιόλι), ο ισπανός τεχνικός απάντησε στον ιταλό αντίπαλό του. Μέσα σε έξι λεπτά έριξε στο παιχνίδι Λιβάγια και Γαλανόπουλο που είχαν τρεξίματα και μάλιστα ο Κροάτης, αν δεν είχε κοπεί (λανθασμένα) με οφσάιντ στο 76′, θα είχε βγει σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Ντοναρούμα. Μακράν κορυφαίος ο Γιόχανσον (αρχηγός με τα όλα του, πανταχού παρών), που πήγε να «ντυθεί» Σέζαρ στο 90′ και να χαρίσει τη νίκη στην ΑΕΚ.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Γκάλο, Λόπες, Γιόχανσον, Σιμόες, Μπακασέτας (66′ Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (60′ Λιβάγια), Αραούχο (79′ Γιακουμάκης).

Μίλαν (Βιντσέτσο Μοντέλα): Ντοναρούμα, Ρομανιόλι, Μπονούτσι, Μουσάκιο, Λοκατέλι (66′ Κεσιέ), Μοντολίβο, Μπορίνι, Ροντρίγκεζ, Τσαλχάνογλου, Αντρε Σίλβα (81′ Κάλινιτς), Κουτρόνε (46′ Σούσο).