Εχουν περάσει σχεδόν τριάντα χρόνια από εκείνο το ιστορικό βράδυ της 3ης Δεκεμβρίου 1987, όταν ο Αρης είχε αλώσει το Παλάου Μπλαουγκράνα επικρατώντας της Μπαρτσελόνα 89-88 στον δρόμο προς το φάιναλ φορ της Γάνδης.

Ο Γκάλης, σε μια από τις κορυφαίες παραστάσεις του, είχε σημειώσει 45 πόντους για την ομάδα του Γιάννη Ιωαννίδη, που είχε στη σύνθεσή της και έναν πρώην άσο της Μπαρτσελόνα, τον Καναδό Γκρεγκ Γουίλτζερ, ο οποίος βοήθησε σημαντικά με τα ριμπάουντ που κέρδισε και τις μάχες με τους ψηλούς των Ισπανών.

Απόψε (22.00, Novasports 2) στο ίδιο γήπεδο, 30 χρόνια μετά, θα μπει και πάλι ένας Γουίλτζερ, ο Κάιλ, γιος του Γκρεγκ, που είναι ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού και αυτή είναι η πρώτη του αποστολή με τη νέα του ομάδα περισσότερο για να εγκλιματιστεί.

Η εβδομάδα της κόντρας Ολυμπιακού – Μπαρτσελόνα μετά το ποδόσφαιρο θα κλείσει απόψε με μπάσκετ, αλλά εδώ δεν υπάρχει ισοπαλία.

Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να κάνουν το 5-0 σε μια πολύ δύσκολη έδρα μία εβδομάδα πριν από το ντέρμπι Αιωνίων στο ΣΕΦ, ενώ οι Καταλανοί ψάχνουν εναγωνίως μια μεγάλη νίκη για να βάλουν φρένο στην αγωνιστική κατηφόρα.

Απών ο Σπανούλης, στην αποστολή ο Μάντζαρης, αλλά θα αποφασιστεί τελευταία στιγμή το αν θα παίξει.