Η επιχείρηση Προσγείωση από την εξαιρετική εμφάνιση με αντίπαλο μια από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου (Μπαρτσελόνα), σε έναν αγώνα με την ουραγό ομάδα της Σούπερ Λιγκ (Πλατανιάς) είναι από τα πιο δύσκολα εγχειρήματα για έναν προπονητή. Ιδιαίτερα εφέτος που ο Ολυμπιακός στις πρώτες εννέα αγωνιστικές έχει χάσει ήδη 13 βαθμούς, οι πέντε μάλιστα στο γήπεδό του και χωρίς να έχουν χαθεί σε ντέρμπι!

Οι πρωταθλητές Ελλάδας θέλουν να δείξουν ένα καλύτερο πρόσωπο και στην ελληνική λίγκα. Διότι στο Τσάμπιονς Λιγκ, παρά το γεγονός ότι είχαν τη δυσκολότερη κλήρωση όλων των εποχών για ελληνική ομάδα με εξαίρεση το πρώτο ημίχρονο με τη Σπόρτιγκ Λισαβόνας στον Πειραιά, τα έχουν πάει πολύ καλά και ας έχουν μόλις έναν βαθμό.

Ομως στο πρωτάθλημα έχουν μεγάλες διακυμάνσεις με κακό πρόσωπο πολλές φορές και με τους παίκτες (ιδιαίτερα τους ξένους) να δείχνουν κακή νοοτροπία λες και διαλέγουν παιχνίδια…

Ο Τάκης Λεμονής δεν υπολογίζει και πάλι τον Εμενίκε, με το πρόβλημα του Νιγηριανού να μην περιορίζεται μόνο σε μικροτραυματισμούς, αφού υπάρχουν και θέματα συμπεριφοράς, αλλά και στην ψυχολογική του κατάσταση, που δεν είναι η καλύτερη.

Στις 16 Νοεμβρίου θα απολογηθεί ο Ολυμπιακός στην UEFA για το ματς με την Μπαρτσελόνα σχετικά με την είσοδο των δύο φιλάθλων του στον αγωνιστικό χώρο (ο ένας αγκάλιασε τον Μέσι και ο άλλος έβγαλε selfie μαζί του), τη χρήση λέιζερ, τον συνωστισμό στις σκάλες και κάποια συνθήματα.

Ολα αυτά όμως δεν συνιστούν τιμωρία έδρας, αλλά μόνο πρόστιμο.