Ούτε στα καλύτερά της όνειρα δεν θα περίμενε η Μπαρτσελόνα το δώρο του Ολυμπιακού που γνώρισε την πρώτη του ήττα στην Ευρωλίγκα με κάτω τα χέρια (73-51) !

Οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα στα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα σιώπησαν, σε μια διαμαρτυρία σιγής για τα γεγονότα που συμβαίνουν στην Ισπανία και κυρίως στην Καταλωνία που διεκδικεί την ανεξαρτησία της.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός αποφάσισε να “σιγήσει” στα τελευταία 16 λεπτά του αγώνα όπου απλά δεν υπήρχε στο γήπεδο και έδωσε την ευκαιρία στους Μπλαουγκράνα (που πήγαιναν από ήττα σε ήττα με πέντε συνεχόμενες σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα) να πάρουν βαθιά ανάσα με ένα θρίαμβο.

Οι Ερυθρόλευκοι μείωσαν σε 35-34 στο 24’ με εντυπωσιακό κάρφωμα του Μιλουτίνοφ και μετά…έκλεισαν το διακόπτη.

Η Μπαρτσελόνα σημείωσε ένα γρήγορο 10-0 και από τότε είχε τη διαφορά συνεχώς σε διψήφια νούμερα, καθώς οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν σε άλλο γήπεδο.

Ακόμα και όταν μείωσαν σε 45-41 δυόμιση λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, ήταν περισσότερο από το άγχος της Μπαρτσελόνα.

Ο Ολυμπιακός στα τελευταία δωδεκάμιση λεπτά του αγώνα σημείωσε μόλις 10 πόντους και φυσικά γνώρισε την πρώτη του ήττα.

Και όμως η άμυνα των Ερυθρολεύκων λειτούργησε άψογα στο πρώτο ημίχρονο και στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου, αλλά η έλλειψη συγκέντρωσης ιδιαίτερα στην επίθεση ήταν καθοριστική.

Το κίνητρο της Μπαρτσελόνα που έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο αποδείχθηκε πολύ πιο ισχυρό.

Με 21 λάθη, χαμηλό ποσοστό, 13% στα τρίποντα και μόλις 11 ασίστ ο Ολυμπιακός δεν είχε καμμία τύχη με τους Καταλανούς να έχουν μόλις δύο (εμφατικές) νίκες στη διοργάνωση και αυτές επι των ελληνικών ομάδων.

Οι φίλοι της Μπαρτσελόνα που δεν ακούγονταν στο πρώτο πεντάλεπτο και στη συνέχεια φώναζαν δυνατά και ρυθμικά Liberta (Ελευθερία) μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, στο δεύτερο μέρος αποθέωσαν την ομάδα τους.

Οι Πειραιώτες είχαν πολύ νευρικούς και εκτός κλίματος από το πρώτο λεπτό τους Αμερικανούς του (Ρόμπερτς και ΜακΛίν) αλλά στη συνέχεια ακολούθησαν σε αυτή την κακή βραδιά και οι Ελληνες παίκτες αλλά και οι υπόλοιποι παίκτες.

Συνεργασίες μηδέν, πολλά και παιδικά λάθη και από κάποιο σημείο και μετά λευκή πετσέτα στο γήπεδο με μοναδικό θετικό στοιχείο και πάλι την είσοδο του νεαρού Τολιόπουλου ο οποίος μάλιστα πέτυχε και ένα τρίποντο.

Ετσι μέσα σε ένα διήμερο στην Ισπανία, την Πέμπτη στη Μαδρίτη (με τη μεγάλη νίκη της Χίμκι επί της Ρεάλ) και την Παρασκευή στη Βαρκελώνη έπεσαν και τα δύο τελευταία αήττητα ομάδων με αποτέλεσμα πλέον να ισοβαθμούν στην κορυφή μετά από πέντε αγωνιστικές με 4-1, η Ρεάλ, ο Ολυμπιακός, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Χίμκι

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 32-26, 49-41, 73-51

Μπαρτσελόνα: Σεραφέν 13 (5/9 δίποντα), Ρίμπας 4, Πρέσι 6 (2 τρίποντα, 3 κλεψίματα), Χάνγκα 3 (6 ριμπάουντ), Ναβάρο 3 (1), Ερτέλ 6 (5 ασίστ), Οριόλα 11 (1), Σάντερς 7, Κόπονεν 8 (2), Κλαβέρ, Τόμιτς 4, Μοερμάν 8 (2).

Ολυμπιακός: Μακλίν 5, Τολιόπουλος 4 (1), Παπαπέτρου 11, Αγραβάνης, Μιλουτίνοβ 4 (6 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς (3 ασίστ), Πρίντεζης 5 (6 ριμπάουντ), Παπανικολάου 8 (4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μάντζαρης 2, Ρόμπερτς 5 (6 λάθη), Μπόγρης, Τόμπσον 7.