Κατά μάνα κατά κύρη, κατά γιο και θυγατέρα λέει μια σοφή παροιμία που στην περίπτωση της οικογένειας Σάκκαρη – Κανελλοπούλου αλλάζει κατά τι. Στη θέση του κύρη μπαίνει ο παππούς Δημήτρης Κανελλόπουλος, ο άνθρωπος που “έχτισε” τις δύο από τις τρεις κορυφαίες ελληνίδες τενίστριες όλων των εποχών. Την κόρη του Αγγελική Κανελλοπούλου και την εγγονή του Μαρία Σάκκαρη.Η τελευταία ήταν καλεσμένη στα στούντιο του Cosmote TV, για μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.

Η «Ομάδα» τρύπωσε στα παρασκήνια και μίλησε με μαμά και κόρη για το νέο big thing του ελληνικού γυναικείου τένις που ακούει στο όνομα Μαρία Σάκκαρη. Η οποία «κυνηγάει» τη μαμά της για να την περάσει στην παγκόσμια κατάταξη (έφτασε ώς το Νο 48 ενώ η μητέρα της ώς το Νο 42).

«Η μαμά είναι το πρότυπό μου και έχει κάνει τη δική της μεγάλη καριέρα. Ομως δεν την… κυνηγάω, θέλω να χαράξω τη δική μου πορεία» λέει στην «Ομάδα» η πρωταθλήτριά μας.

«Εγώ πάντως ακόμα την… κυνηγάω. Αν έφαγε καλά, μήπως κρυώνει, αν άλλαξε μπλούζα όταν είναι ιδρωμένη. Κλασική ελληνίδα μάνα» προσθέτει η μαμά Αγγελική Κανελλοπούλου, αχώριστος σύντροφος της Μαρίας σε όλα τα μεγάλα τουρνουά.

«Η μαμά πανηγυρίζει πιο έξαλλα από τον καθένα στις νίκες μου, ενώ ο παππούς έχει αγωνία και πολλές φορές φεύγει από την τηλεόραση πριν το τέλος ενός αγώνα μου» λέει η Μαρία με τη μητέρα της να επιβεβαιώνει: «Οταν έπαιζα εγώ τένις, δεν είχα την παραμικρή αγωνία. Τώρα αγχώνομαι πολύ κυρίως γιατί έχω αγωνία για το πώς νιώθει η Μαρία».

«Με γόβες και φόρεμα»

Ο παππούς Δημήτρης Κανελλόπουλος (που είχε ξεκινήσει το 1948 ως ball boy στον Ομιλο Αθηνών για να λατρέψει το τένις από παιδί) λέει το κλασικό: «Η Μαρία σήμερα θα κέρδιζε τις αντιπάλους της μαμάς της με γόβες και φόρεμα, μιλάμε για ένα άλλο άθλημα…» και η Αγγελική συμφωνεί:

«Ετσι και αλλιώς, η Μαρία με έχει ξεπεράσει προ πολλού. Κατ’ εμέ και όχι μόνο, είναι η πιο ολοκληρωμένη ελληνίδα αθλήτρια όλων των εποχών στο τένις».

Η Μαρία Σάκκαρη μάς αποκαλύπτει ότι ο στόχος της είναι να φτάσει στο Νο 30 τη νέα χρονιά και κάποια στιγμή να μπει μέχρι το Νο 10.

Εχει δει σε βίντεο τη μαμά της ενώ χρωστάει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον παππού της, που όταν άρχισε να δουλεύει μαζί της «φώναξε και 2-3 άλλους προπονητές γιατί φοβόταν μήπως δεν ήταν αντικειμενικός που είχε δει ένα τέτοιο ταλέντο» καταλήγει η Αγγελική Κανελλοπούλου.