Στις 6 Δεκεμβρίου 2017 θα συνεχιστεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενους δύο υπηκόους αλβανικής καταγωγής που αντιμετωπίζουν κατηγορία απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, ενώ φέρονται ότι εμπλέκονται και στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Το δικαστήριο ενώπιον του οποίου προσήχθησαν οι δύο κατηγορούμενοι, διέταξε την μεταγωγή, διότι δεν ήταν παρών, του κρατούμενου Αριστείδη Φλώρου ο οποίος κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός στην υπόθεση της απόπειρας κατά του δικηγόρου Αντωνόπουλου, προκειμένου να γίνει η δίκη.

Το αίτημα που προβλήθηκε από την υπεράσπιση Φλώρου, ότι η κλήτευςή του δεν ήταν σύννομη δεν έγινε δεκτό και μετά ταύτα διατάχθηκε να εμφανιστεί ο Αριστείδης Φλώρος στο δικαστήριο.

Ομως με έγγραφο που έφθασε στο δικαστήριο μετά από διακοπή περίπου δύο ωρών, ο Αριστείδης Φλώρος δεν μπόρεσε να εμφανιστεί στη δίκη – εκτίει ποινή πολυετούς κάθειρξης για την υπόθεση της Energa- προκαλώντας την αντίδραση των Αλβανών κατηγορουμένων, οι οποίοι προέβησαν σε προκλητικά σχόλια για την μη εμφάνιση του Αριστείδη Φλώρου, τον οποίον οι ίδιοι κατονόμασαν ως το πρόσωπο που τους έδωσε εντολή για 100 χιλιάδες ευρώ να σκοτώσουν τον δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο.

Το δικαστήριο παρά τη μη εμφάνιση του Α. Φλώρου, ξεκίνησε κανονικά τη διαδικαςία και προχώρησε στο αυτεπάγγελτο διορισμό δικηγόρων για τους δύο Αλβανούς κατηγορούμενους, όπως απαιτεί η δικονομία και νόμος.

Νωρίς το πρωί κατά τη μεταγωγή των δύο Αλβανών κατηγορουμένων στο δικαστήριο, οι ίδιοι αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, λέγοντας πως “δεν έχουμε σχέση με τη δολοφονία αυτού του δικηγόρου” ενώ δεν παρέλειψαν να εκτοξεύσουν ύβρεις κατά των δημοσιογράφων που ήταν παρόντες και των τεχνικών της τηλεόρασης.