Η ατμόσφαιρα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου ήταν ζεστή πριν από την έναρξη του αγώνα της Γουέστ Χαμ με τη Λίβερπουλ, καθώς στις εξέδρες βρίσκονταν 60.000 θεατές.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως ο προπονητής των Σφυριών, Σλάβεν Μπίλιτς, έμοιαζε μόνος… Ο κροάτης τεχνικός στεκόταν αμήχανος με τα χέρια στις τσέπες, μακριά από το υπόλοιπο σταφ, ενώ πίσω του οι οπαδοί της Γουέστ Χαμ αποχωρούσαν μαζικά. Οταν ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη, στις εξέδρες είχαν μείνει μόλις 15.000 φίλαθλοι, οι περισσότεροι οπαδοί της Λίβερπουλ.

Οι φίλοι της Γουέστ Χαμ απογοητευμένοι από τη βαριά ήττα (4-1) δεν άντεχαν να μείνουν έως το τέλος. Ετσι, το μήνυμα που εμφανίστηκε στο μάτριξ του σταδίου «thank you for your support» έμοιαζε ειρωνικό…

Η έκφραση στο πρόσωπο του Μπίλιτς τα έλεγε όλα. Ο Κροάτης είχε ανακατέψει την τράπουλα από την αρχή του β’ μέρους, χρησιμοποιώντας κάθε όπλο που είχε στον πάγκο, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Παράλληλα, ήξερε ότι η κατάσταση στο αγγλικό ποδόσφαιρο έχει αλλάξει και οι ιδιοκτήτες των ομάδων (ξένοι οι περισσότεροι) δεν έχουν πλέον μεγάλη υπομονή.

Ο 49χρονος τεχνικός είχε συνειδητοποιήσει πως το ματς με τη Λίβερπουλ ήταν το τελευταίο στον πάγκο της Γουέστ Χαμ. «Είμαι δυνατός αλλά η κατάσταση στην ομάδα δεν είναι καλή» είπε σαν να είχε αποδεχθεί τη μοίρα του.