Επιτυχής πρόβα τζενεράλε

Ολα δείχνουν πως το σύστημα διασύνδεσης θα αντέξει και δεν θα έχουμε κανένα κάζο α λα ΝΔ την επόμενη Κυριακή. Στη χθεσινή πρόβα προβλήματα δεν υπήρξαν, με την Επιτροπή να εμφανίζεται παραπάνω από αισιόδοξη. «Ανοιξε το 85% των εκλογικών κέντρων σε όλη τη χώρα και το εξωτερικό, με προσέλευση χειριστών και περίπου 4.000 εθελοντών για τη στελέχωση των εφορευτικών επιτροπών», αναφέρει η ανακοίνωσή της. Δοκιμάστηκαν επίσης όλα τα σενάρια κρίσης, τα οποία αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία. Μοναδική παραφωνία; Ακόμα και λίγες μέρες πριν από την ημέρα των εκλογών, οι γκρίνιες (sic) για τα εκλογικά τμήματα δεν έχουν σταματήσει. Μάλιστα όχι για εκείνα που άνοιξαν ύστερα από πρόταση των υποψηφίων, αλλά για αυτά που είχαν προγραμματιστεί σε κάθε περιοχή. Σύντροφοι, αν υπάρχει πρόβλημα εκεί, λίγο αργά δεν το θυμηθήκατε;

«Μονάχα να μη βρέξει»

Τις τελευταίες μέρες, η ανησυχία για τη συμμετοχή γίνεται όλο και πιο έντονη, κάνοντας τους υποψηφίους και τα επιτελεία τους να υπολογίζουν μέχρι και τα καιρικά φαινόμενα. Αν τελικά βρέξει, πολλοί ποντάρουν ότι το αποτέλεσμα μπορεί να είναι διαφορετικό. Ποιον όμως θα ωφελήσει κάτι τέτοιο; Το κυριότερο σενάριο λέει τους οργανωτικά ετοιμοπόλεμους υποψηφίους εκ ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει όμως ένα ακόμα: το πολύ κρύο και η βροχή αποθαρρύνει κυρίως τους ψηφοφόρους μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι ευκολότερα θα ψηφίσουν Φώφη Γεννηματά ή Νίκο Ανδρουλάκη, απ’ ό,τι τους υπολοίπους. Επίσης, τώρα που μιλάμε γι’ αυτά, μια υπενθύμιση: αν κάποιος δεν πάει να ψηφίσει στον πρώτο γύρο, δεν έχει δικαίωμα ψήφου στον δεύτερο. Κάντε τα κουμάντα σας, λοιπόν.

Κάν’ το όπως

στη Χαλκίδα

Μου λένε πως η συγκέντρωση του Σταύρου στη Χαλκίδα πήγε απρόσμενα καλά και ότι οι άνθρωποι που συμμετείχαν δεν ήταν μόνο τυπικοί, αλλά έδειξαν να ενδιαφέρονται ειλικρινά για το μέλλον του νέου φορέα. Και ας μην ξεχνάμε, ο Θεοδωράκης, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, είναι μια ιδιαιτέρως αγαπητή φιγούρα. Συχνά τον σταματούν στον δρόμο για μια αγκαλιά ή μια χειραψία – ή άλλες φορές για να τον κεράσουν κάστανα. Η υψηλή δημοτικότητα, βέβαια, δεν μεταφράζεται πάντα σε ψήφους – και το βασικό ερώτημα για τον επικεφαλής του Ποταμιού είναι αν όλος αυτός ο κόσμος θα πάει να ψηφίσει.