Χρίσµατα δεν δίνει η Πειραιώς στις εκλογές των Επιµελητηρίων και των Δικηγορικών Συλλόγων, όµως γαλάζια κινητοποίηση υπάρχει –«ΤΑ ΝΕΑ» σας έχουν γράψει και σχετικό ρεπορτάζ. Η ΝΔ ειδικά στους µεγάλους δήµους δεν θέλει να αφήσει τα πράγµατα στην τύχη τους και, έστω και διακριτικά, στηρίζει ανθρώπους που είναι κοντά στο κόµµα. Και αυτό διότι οι νίκες σε µεγάλα και σηµαντικά Επιµελητήρια –όπως υποστηρίζεται –θα στείλουν µήνυµα επικράτησης της ΝΔ και στις εθνικές κάλπες όποτε γίνουν.

Πρόσφατα, έµαθα, υπήρξε συζήτηση για τη γραµµή της ΝΔ στα Εµπορικά και Βιοµηχανικά Επιµελητήρια αλλά και τα αντίστοιχα Επαγγελµατικά της Αθήνας και του Πειραιά. Στο Εµπορικό και Βιοµηχανικό Επιµελητήριο Αθήνας η αξιωµατική αντιπολίτευση στηρίζει και πάλι τον νυν πρόεδρο Κωνσταντίνο Μίχαλο και η πρόβλεψη είναι ότι δεν θα δυσκολευτεί να επικρατήσει. Ιδια εικόνα υπάρχει και για το Επιµελητήριο του Πειραιά µε την προτίµηση της ΝΔ ξανά στον πρόεδρο Βασίλη Κορκίδη.

Στα Επαγγελµατικά Επιµελητήρια Αθήνας και Πειραιά, όπως µου λέει ο «κατάσκοπός» µου στο Μοσχάτο, αναµένεται να δοθεί µάχη. Στο Επαγγελµατικό Επιµελητήριο της Αθήνας τη στήριξη της ΝΔ αναµένεται να έχει ο σηµερινός του αντιπρόεδρος Νικόλαος Λεβετσοβίτης µε θητεία στην Αυτοδιοίκηση, ενώ για τον Πειραιά, την Πέμπτη, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο 40χρονος λογιστής Γιάννης Βουτσινάς, σηµερινός αναπληρωτής γραµµατέας Παραγωγικών Τοµέων της ΝΔ, ο οποίος έχει διατελέσει µέλος του ΔΣ του Επαγγελµατικού Επιµελητηρίου στο παρελθόν, ενώ ήταν και δηµοτικός σύµβουλος του Λιμανιού.