Οπως έμαθα, μέσα στον Νοέμβριο θα συνεδριάσει η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου που θα ψηφίσει για την άρση ή μη της ασυλίας του ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη. Να σας θυμίσω ότι ο Κεφαλογιάννης είχε κατηγορηθεί από συνεργάτιδά του στις Βρυξέλλες πως την προβίβασε στο ανώτερο μισθολογικό κλιμάκιο προκειμένου να εισπράττει εκείνος το 60% των αποδοχών της.

Πηγές μου στην έδρα της ευρωκρατίας με ενημέρωσαν πως ο άνθρωπος που θα γράψει την εισήγηση της εν λόγω επιτροπής προς την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ο γάλλος ευρωβουλευτής Ζαν Μαρί Καβαντά, έχει ταχθεί υπέρ της άρσης της ασυλίας του Κεφαλογιάννη. Και οι περισσότεροι παροικούντες τις Βρυξέλλες στοιχηματίζουν ότι τελικά θα αρθεί η ασυλία του γαλάζιου ευρωβουλευτή. Πάντως, αφού αποφασίσει η επιτροπή το θέμα θα περάσει στην Ολομέλεια για να ψηφίσει όλο το Σώμα.

Πρέπει, ωστόσο, να σας πω ότι αυτή η ιστορία έχει στιγματίσει τους έλληνες ευρωβουλευτές. Τι εννοώ; Τους ερευνά όλους η OLAF, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης, μετά την καταγγελία εις βάρος του Κεφαλογιάννη ενώ η αρμόδια υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου έχει παγώσει προς το παρόν όλες τις πληρωμές προς τους local assistants, τους συνεργάτες, δηλαδή, που έχουν στην Ελλάδα οι έλληνες ευρωβουλευτές. Εξού και όλοι εύχονται να διεκπεραιωθεί γρήγορα η υπόθεση, επειδή έχει ανατροφοδοτήσει όλα τα αρνητικά στερεότυπα του παρελθόντος για τους Ελληνες.