Αμερικανός δημοσιογράφος τώρα εμπλέκει τον Πάνο Καμμένο στο «Papadopoulos-gate» ή «Russian-gate», κοινώς, στη συνδρομή του πρώην συμβούλου του Τραμπ και ελληνοαμερικανού Τζoρτζ Παπαδόπουλος στη ρωσική ανάμειξη στις αμερικάνικες εκλογές.

Ο Seth Abramson, πολυγραφότατος συγγραφέας μελετών που αφορούν τα ΜΜΕ – και όχι μόνον, αφού είναι και βραβευμένος ποιητής – καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Hampshire και δημοσιογράφος με συνεργασίες με μεγάλους μιντιακούς οργανισμούς, όπως την «Washington Post», το CNN και το ΝPR, βάζει στο κάδρο του σκανδάλου και τον έλληνα υπουργό Εθνικής Αμυνας, ενώ χθες πόσταρε και φωτογραφίες από συναντήσεις του Καμμένου με τον Τζoρτζ Παπαδόπουλος στην Αθήνα.

Ειδικότερα, ο Abramson, με σειρά χθεσινών αναρτήσεων στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, καταγγέλλει πως ο Παπαδόπουλος είχε εκτεταμένη μυστική επαφή με τον Καμμένο (τον οποίο παρουσιάζει ως «σύμμαχο του Πούτιν»), ώστε να συναντήσει τον ρώσο πρόεδρο στην Αθήνα, τον Μάιο του 2016. Ο αμερικανός δημοσιογράφος, που εδώ και καιρό κάνει αποκαλύψεις για τις σχέσεις Ρώσων και Τραμπ και άρα την ενεργό εμπλοκή παραγόντων της Μόσχας στην εκλογική επικράτηση του νυν ενοίκου του Λευκού Οίκου, εμπλέκει πλέον στην έρευνά του και τον Καμμένο, εμφανίζοντας τον υπουργό Εθνικής Αμυνας ως πιθανό ενδιάμεσο του Τζορτζ Παπαδόπουλος και των Ρώσων, επικαλούμενος γι’ αυτό και τα ταξίδια του τελευταίου στην ελληνική πρωτεύουσα.

«Εκρηξη» στο Πεντάγωνο

Με τον Πάνο Καμμένο στο επίκεντρο, εξάλλου, νέα πολιτική θύελλα προκαλούν οι αποκαλύψεις για πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία μέσω έλληνα επιχειρηματία που έδρασε ως μεσάζων. Το ενδιαφέρον στην υπόθεση δεν είναι τόσο ότι το στρατιωτικό υλικό προορίζεται πιθανότατα για τον πόλεμο της Σαουδικής Αραβίας κατά της Υεμένης, αλλά πως ο υπουργός Αμυνας εμφανίζεται («Πρώτο Θέμα») να διέταξε τη σύλληψη εντός του γραφείου του και παρουσία των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ ενός ανώτατου αξιωματικού των Ενόπλων Δυνάμεων με την κατηγορία ότι θέλησε να ελέγξει εάν πράγματι ο μεσάζων δρούσε υπέρ των συμφερόντων της Σαουδικής Αραβίας.

Σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση καταγγέλλει τον υπουργό Αμυνας και ζητεί εξηγήσεις από τον Πρωθυπουργό, φέρνοντας την υπόθεση στη Βουλή. Επίκαιρη ερώτηση καταθέτει σήμερα η ΝΔ, ζητώντας απαντήσεις για το «ποια ακριβώς σχέση έχει ο κ. Καμμένος με τον εν λόγω μεσάζοντα», ενώ πυρά εξαπέλυσαν τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος όσο και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, κάνοντας λόγο για «συνεχιζόμενες αυθαιρεσίες της κυβέρνησης».

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας σχολίασε χθες το βράδυ ότι η συμφωνία είναι διακρατική και «δεν υπάρχει μεσάζων, αλλά επίσημος εκπρόσωπος του κράτους της Σαουδικής Αραβίας, που υπογράφει με επίσημα πληρεξούσια». Επίσης, αναφέρει ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ενέκριναν τη συμφωνία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.