ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ

«Ο νέος φορέας έχει τη δυνατότητα και την προοπτική να γίνει ο δεύτερος πόλος του πολιτικού συστήματος» δήλωσε ο πρώην υπουργός, θέτοντας ωστόσο μία προϋπόθεση: «Αρκεί να βάλουμε τέλος στον κυβερνητισμό και τη δουλικότητα απέναντι στη Δεξιά».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ

Με αφορμή τη θετική αποτίμηση της περιβαλλοντικής πολιτικής για το διάστημα 2010 – 2015 από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, ο Γιάννης Μανιάτης – υπουργός, τότε – τόνισε πως «η διεθνής αναγνώριση του έργου μας και η καταξίωση της πατρίδας μας είναι μια τεράστια δικαίωση για την περίοδο που μας αποκαλούσαν “προδότες” και καταψήφιζαν αυτά που σήμερα, με καθυστέρηση τριών ετών, υπογράφουν χαμογελώντας».

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Επίθεση σε δύο μέτωπα από τη Φώφη Γεννηματά: «Στη χώρα μας διευρύνεται επικίνδυνα το φαινόμενο των φτωχών εργαζομένων και ιδιαίτερα νέων ανθρώπων. Ο κ. Τσίπρας αδιαφορεί. Ο,τι τον ενοχλεί δεν υπάρχει. Ο κ. Μητσοτάκης το ίδιο. Τους ξεχνά επιδεικτικά στις αναφορές του».

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

«Δεν δέχομαι η γενιά μου να είναι γενιά της χρεοκοπίας, της μετανάστευσης, της απαξίωσης, της αποτυχίας. Για να έρθει το καινούργιο πρέπει να είναι πραγματικά καινούργιο» – ο Νίκος Ανδρουλάκης στοχεύει στις ψήφους των 35άρηδων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ

«Μοντέλο Αθήνας» για τον νέο φορέα προκρίνει ο Γιώργος Καμίνης: «Πάω να ενώσω την παράταξη και όπως νίκησα δύο φορές στον Δήμο Αθηναίων, την πρώτη φορά τη ΝΔ και τη δεύτερη τον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι εγγυώμαι ότι επιτέλους έναν κατακερματισμένο και μικρό χώρο θα τον ενώσουμε και θα τον κάνουμε δεύτερη πολιτική δύναμη στη χώρα. Κι αυτό να το χωνέψουν».

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Τους πολίτες να ψηφίσουν προτρέπει ο επικεφαλής του Ποταμιού: «Αν ψηφίσουν λίγοι πολίτες, όποιος και να κερδίσει – και εγώ να κερδίσω – θα είμαστε όλοι ηττημένοι. Σε αυτή τη μάχη μπαίνω για να την κερδίσω, αλλά πιστεύω ότι όταν μπαίνεις σε μια μάχη πρέπει να μπαίνεις και για στρατηγός και για στρατιώτης».