Από τις 16 Οκτωβρίου 2004, όταν ο Λιονέλ Μέσι έκανε το ντεμπούτο του με την Μπαρτσελόνα εναντίον της Εσπανιόλ στο Μονζουίκ, μέχρι το περασμένο Σάββατο στον αγώνα με τη Σεβίλλη μεσολάβησαν 4.767 ημέρες. Στο διάστημα αυτό ο δαιμόνιος Αργεντινός ντύθηκε στα Μπλαουγκράνα άλλες 599 φορές, πέτυχε 523 γκολ, έδωσε 199 ασίστ και σήκωσε 30 τρόπαια.

Η πρόσκληση για την αναμέτρηση με τους Ανδαλουσιανούς έγραφε πως θα γίνει πάρτι αφιερωμένο στον Μέσι για τις 600 συμμετοχές που τον κατατάσσουν στην τρίτη θέση στη σχετική λίστα του συλλόγου, πίσω από τον Τσάβι (767) και τον Ινιέστα (642). Την παράσταση ωστόσο έκλεψε ένας 24χρονος, ο Πάκο Αλκάθερ, ο οποίος στη δεύτερη μόλις συμμετοχή του ως βασικός φέτος πέτυχε και τα δύο γκολ με τα οποία η Μπάρτσα επικράτησε της Σεβίλλης με 2-1. Οι δέκα νίκες και η μία ισοπαλία των Καταλανών στα 11 πρώτα παιχνίδια αποτελούν ισοφάριση της καλύτερης επίδοσής τους στο ξεκίνημα της Λα Λίγκα που είχαν πετύχει επίσης τις σεζόν 2012/2013 και 2013/2014.

Παρά την εντυπωσιακή επίδοση της Μπάρτσα από την οποία δεν πρέπει να ξεχνούμε πως έχει φύγει ο Νεϊμάρ και ο αντικαταστάτης του Ντεμπελέ είναι τραυματίας, ο Ερνέστο Βαλβέρδε δέχεται κριτική για τον τρόπο που αγωνίζεται.

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού απάντησε με αφοπλιστικό τρόπο: «Δεν θα απολογηθώ επειδή νικάμε. Προς το παρόν είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα, δεν χάνουμε βαθμούς και πηγαίνουμε στο διεθνές διάλειμμα με καλή ψυχολογία».

Ο Βαλβέρδε εξήρε τις προσπάθειες του Αλκάθερ γιατί κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων παρά το γεγονός ότι έχει λίγα αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του. Οσον αφορά τον Λουίς Σουάρες, συμπλήρωσε 451 λεπτά και πέντε αγώνες ανομβρίας στο σκοράρισμα, αλλά ο Βαλβέρδε εξακολουθεί να τον στηρίζει: «Ο Λουίς εξακολουθεί να παλεύει και είναι βέβαιος πως θα έρθουν και τα γκολ».

Η Ρεάλ επέστρεψε στις νίκες (3-0 τη Λας Πάλμας) αλλά ο Κριστιάνο Ρονάλντο παρέμεινε ξανά εκτός πίνακα των σκόρερ στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Στη φετινή Λα Λίγκα έχει πετύχει μόλις ένα γκολ κι αυτό εκτός έδρας.

Τα αποτελέσματα: Μπέτις – Χετάφε 2-2, Βαλένθια – Λεγκανές 3-0, Λα Κορούνια – Ατλέτικο 0-1, Αλαβές – Εσπανιόλ 1-0, Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη 2-1, Λεβάντε – Τζιρόνα 1-2, Θέλτα – Αθλέτικ 3-1, Σοσιεδάδ – Εϊμπαρ 3-1, Βιγιαρεάλ – Μάλαγα 2-0, Ρεάλ Μαδρίτης – Λας Πάλμας 3-0.

Η βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 31, Βαλένθια 27, Ρεάλ και Ατλέτικο 23.