Το ασφαλέστερο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα έχει γίνει ποτέ με τη βοήθεια… εισαγόμενων αστυνομικών υπόσχεται το Κατάρ για τη διοργάνωση του 2022.

Ο ταγματάρχης Αλι Μοχάμεντ αλ Αλι, αναπληρωτής διευθυντής για την ασφάλεια της διοργάνωσης, δήλωσε ότι υπάρχει ήδη συνεργασία με εθνικούς, τοπικούς και διεθνείς οργανισμούς και χώρες, τονίζοντας παράλληλα πως το Κατάρ είναι η μοναδική χώρα που είχε στη διάθεσή της δέκα χρόνια να προετοιμαστεί για τη διοργάνωση ενός Μουντιάλ. Ερωτηθείς αν θα ζητηθεί βοήθεια από ξένους αστυνομικούς με εμπειρία στην καταπολέμηση του χουλιγκανισμού, ο Αλ Αλι απάντησε: «Σίγουρα».

Κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ αναμένονται 1,3 εκατ. επισκέπτες στο Κατάρ, που αντιστοιχούν στον μισό πληθυσμό του εμιράτου της Μέσης Ανατολής. Σχεδόν όλοι οι επισκέπτες θα μείνουν σε μία πόλη, την Ντόχα, γεγονός που αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες να υπάρξουν επεισόδια. Ο πολιτικός αποκλεισμός του Κατάρ από τις γειτονικές χώρες το τελευταίο πεντάμηνο εντείνει ακόμα περισσότερο τον φόβο για το τι μέλλει γενέσθαι. Ο Αλ Αλι επιμένει όμως να είναι καθησυχαστικός: «Εχουμε προετοιμαστεί για τα πάντα. Είμαστε έτοιμοι και θα είναι το πιο ασφαλές Παγκόσμιο Κύπελλο».