Περίπου 5.000 οπαδοί αποφάσισαν να περάσουν το απόγευμα του Σαββάτου στο Περιστέρι. Στόχος τους; Ηθελαν να δουν από κοντά δύο από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, τον Ατρόμητο και τον Πανιώνιο.

Το τελικό 0-0 τους άφησε μια πικρή γεύση, καθώς ναι μεν στο πρώτο μισάωρο υπήρχε φλόγα και ενθουσιασμός εκατέρωθεν, ωστόσο στην πορεία του ματς το ενδιαφέρον έφθινε και το μόνο που έμεινε ήταν η θαυμάσια απόδοση αμφότερων των γκολκίπερ: του Γιαννιώτη και του Κότνικ.

Μάλιστα, ο «άσος» του Ατρομήτου έφτασε τα 720′ χωρίς να έχει δεχθεί γκολ και το ρεκόρ είναι σημαντικό. Ο Γιαννιώτης έχει βλέψεις για ακόμη ψηλότερα και, γιατί όχι, να ξεπεράσει αυτούς που είναι μπροστά του. Είναι ο Χαλκιάς (άλλοτε του ΠΑΟΚ) με 817′ και οι θρύλοι του ΠΑΟ, ο Κωνσταντίνου, ο Βάντσικ και ο ξεχωριστός Τάκης Οικονομόπουλος. Μάλιστα, το «πουλί» κατέχει το ρεκόρ με 1.088′ από τη σεζόν ’64-’65.

Η «Ομάδα» μίλησε μαζί του και άκουσε τις απόψεις του Οικονομόπουλου για το χθες και το σήμερα: «Είναι γεγονός ότι τότε τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Γιατί οι αμυντικοί μπροστά μας ήταν λίγοι. Τώρα, τα συστήματα άλλαξαν και κάποιες φορές δεν γίνεται φάση σε ένα ημίχρονο. Εμείς δεχόμασταν βομβαρδισμό! Από όλες τις πλευρές. Ο Ατρόμητος στο ματς με τον Πανιώνιο δεν ένιωσε μεγάλη πίεση».

Του επισημαίνουμε ότι ο γκολκίπερ της ισχυρής ομάδας πάντα σε τέτοια ρεκόρ έχει πλεονέκτημα. Απαντά ως εξής: «Ξεχνάτε το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός εκείνη την εποχή έκανε δύο φορές ανανέωση. Αγωνίστηκα έχοντας μπροστά μου νέα παιδιά που ήρθαν από μικρές ομάδες. Ηταν ο Ανδρέου, ο Παπουλίδης, ο Σούρπης, ο Καμάρας και μετά ο Αθανασόπουλος, ο Δημητρίου, ο Τομαράς, ο Ανθιμος Καψής».

Οσον αφορά τη γνώμη του για τον Ανδρέα Γιαννιώτη, ένα από τα πρόσωπα του πρωταθλήματος, τονίζει χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι κακώς τον άφησε ο Ολυμπιακός. Μπορεί να κάνει καριέρα. Αυτό τα λέει όλα σχετικά με τι πιστεύω για τον συγκεκριμένο τερματοφύλακα και τα προσόντα του. Οσο για τα ρεκόρ, όλα εξαρτώνται και από τα παιχνίδια. Συνήθως στα εύκολα δέχεσαι το γκολ. Εγώ, ενώ νικούσαμε 4-0 την Καλαμαριά, από ένα μπέρδεμα διαιτητή – επόπτη και ενώ αποχωρούσα πιστεύοντας ότι έληξε το ματς, ήρθε το 4-1. Ετσι έσπασε το ρεκόρ μου. Δύο γκολ είχα δεχθεί σε έναν γύρο».