Η ΑΕΚ κατάφερε να επικρατήσει του ΠΑΟΚ και να επιστρέψει (έστω και με «συγκάτοικο») στην κορυφή της βαθμολογίας, καταθέτοντας στο γήπεδο ψυχή, δείχνοντας «δίψα» για τη νίκη και έχοντας και ένα ορθό, αγωνιστικό πλάνο. Το οποίο οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ ακολούθησαν πιστά, «αναγκάζοντας» τον ισπανό τεχνικό να τους συγχαρεί τόσο μετά το ματς όσο και χθες, στα Σπάτα.

Ο Χιμένεθ ήταν ξεκάθαρα πιεσμένος πριν από το παιχνίδι, καθώς γνώριζε πως η ομάδα του δεν είχε περιθώριο να σπαταλήσει ακόμα μια ευκαιρία, για να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Κάτι που είχε μεταδώσει σε όλους στην τελευταία του ομιλία στα αποδυτήρια και που «πέρασε» και στον αγωνιστικό χώρο, σε όποιον παρακολούθησε το ματς. Η προχθεσινή ΑΕΚ ήταν μια ΑΕΚ… Χιμένεθ, που στηρίχθηκε στα ψυχικά της αποθέματα για να κάνει το 2×2 στα ντέρμπι, αφού τα σωματικά είχαν εξαντληθεί από την υπερπροσπάθεια της Πέμπτης, κόντρα στη Μίλαν.

Είναι ξεκάθαρο πως αυτό το αποτέλεσμα με τον ΠΑΟΚ και κυρίως η εικόνα που είχε η ΑΕΚ είναι και έργο Χιμένεθ, με τον ισπανό τεχνικό να προετοιμάζει τακτικά αλλά και ψυχολογικά την ομάδα του, άψογα. Δίνοντας σε όλους τα κίνητρα που απαιτούνταν για να παρουσιάσουν στο γήπεδο αυτή την εικόνα. Ο ισπανός τεχνικός ήταν από το πρώτο λεπτό του αγώνα στο… πόδι. Αντιδρώντας έντονα σε κάθε δυνατό μαρκάρισμα ή κάθε ευκαιρία που προέκυπτε. Με αποκορύφωμα βεβαίως τη φάση των καθυστερήσεων με τον Μπίσεσβαρ. Εκεί όπου ο ισπανός τεχνικός έχασε την ψυχραιμία του και επιτέθηκε φραστικά στον παίκτη του ΠΑΟΚ, αφού πρώτα είχε διαμαρτυρηθεί πολύ έντονα και στον διαιτητή. Ο Αρετόπουλος τον απέβαλε και ο Χιμένεθ παρακολούθησε από τη φυσούνα τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Σπεύδοντας με το σφύριγμα της λήξης να αγκαλιάσει έναν έναν τους ποδοσφαιριστές του και πανηγυρίζοντας μαζί με τον κόσμο, με τις γροθιές υψωμένες στον ουρανό. Κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο μια βραδιά, που τη χάρηκε με την ψυχή του, την είχε ανάγκη και σαφέστατα φέρει και τη δική του υπογραφή.