Κακοφορμισμένες πληγές αφήνει σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ η μεταξύ τους αετομαχία. Οι Κιτρινόμαυροι νίκησαν μεν και έπιασαν στην πρώτη θέση τον αήττητο Ατρόμητο, αλλά κινδυνεύουν με βαριά τιμωρία –ακόμα και με αφαίρεση βαθμών –για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί τους πριν από την έναρξη του αγώνα. Επίσης πηγαίνουν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό χωρίς τον Αραούχο που αποβλήθηκε, εντείνοντας τον πονοκέφαλο για τον Μανόλο Χιμένεθ που έχει χάσει και τον Πέτρο Μάνταλο.

Η περίπτωση του ΠΑΟΚ χρειάζεται ασφαλώς ψυχολόγο. Με το που πληρώνει τα πρώτα διόδια της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας αρχίζουν να τρέμουν τα πόδια του. Παραμένει χωρίς νίκη εκτός έδρας, έχασε και τα δύο καθοριστικά ντέρμπι από Ολυμπιακό και ΑΕΚ, ενώ αποσύρονται στα πιτ οι αποβληθέντες χθες Σαμπράνο και Μπίσεσβαρ. Για μια ομάδα που θεωρεί δεδομένο ότι θα κατακτήσει τον τίτλο (καλό κι αυτό), μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να ακούγεται πως παραμένει χωρίς νίκη μακριά από την (άδεια) Τούμπα.

Η κατάσταση θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη για τους παίκτες του Πλατανιά. Δεν αναφέρομαι στα πέντε γκολ που δέχτηκαν από τον Ολυμπιακό, αλλά στην υποδοχή που τους επιφύλαξαν οι φίλοι των Ερυθρολεύκων κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο. Το γήπεδο γέμισε με ψεύτικα χαρτονομίσματα των 500 ρουβλιών (σιγά μην ήταν αληθινά) ως υπενθύμιση –στην αρχαιότητα θα την αποκαλούσαν Νέμεση –για τις καταγγελίες των παικτών της κρητικής ομάδας εις βάρος του Ολυμπιακού την περσινή περίοδο, σύμφωνα με τις οποίες δέχτηκαν επιθέσεις στα αποδυτήρια. Είναι βεβαίως προφανές γιατί επιλέχθηκε το ρωσικό νόμισμα και όχι το 500ευρω ή το 100δόλαρο.

Στο παρελθόν έχουν εκτοξευτεί στα γήπεδα για άλλους λόγους από καρότα και CD μέχρι ζωντανές κότες, μπουγάτσες και βεβαίως πεντοχίλιαρα.

Θα μπορούσε να πει κανείς πως η Νέμεση κάνει και αποστολές εκτός Λεκανοπεδίου για λογαριασμό του Ολυμπιακού, εμφανιζόμενη με το όνομα Αστέρας Τρίπολης.

Προσέξτε: η ΑΕΚ νικά τους πρωταθλητές και εν συνεχεία γνωρίζει την ήττα από τους Αρκάδες. Ο Ολυμπιακός χάνει και στο ελληνικό κλάσικο από τον Παναθηναϊκό, τον οποίο επίσης τιμωρεί αμέσως μετά ο Αστέρας στην Τρίπολη. Λες και μια υπέρτατη δύναμη, στην οποία προσφεύγουν οι Πειραιώτες, εκδικείται για τις ήττες του Δαφνοστεφανωμένου.

Το παράδοξο είναι πως ο Αστέρας έχει στο ενεργητικό του φέτος μόνο τις συγκεκριμένες νίκες, ενώ δεν ηττήθηκε ούτε από τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης. Νέμεση χωρίς ρουσφέτια.