Το κρύο που επικρατούσε στη Θεσσαλονίκη δεν επηρέαζε το καυτό από τις εκδηλώσεις των φιλάθλων «Nick Galis Hall» που δημιούργησαν για μια ακόμα φορά εκπληκτική ατμόσφαιρα στις κερκίδες.

Μέχρι που ο Γιάνις Στρέλνιεκς έφερε την παγωνιά και εντός γηπέδου. Ο λετονός γκαρντ του Ολυμπιακού με 3/3 τρίποντα τη στιγμή που ο Αρης είχε προσπεράσει, έκρινε σε καθοριστικό βαθμό την πρόκριση των Ερυθρολεύκων (56-49) στον τελικό Κυπέλλου της 17ης Φεβρουαρίου στα Δύο Αοράκια στο Ηράκλειο.

Εκεί που θα βρουν την ΑΕΚ, 38 χρόνια μετά την τελευταία τους συνάντηση σε τελικό (1980), ο οποίος είχε γίνει στο ανοιχτό Παναθηναϊκό Στάδιο!

Μπροστά στην κρισιμότητα του αγώνα οι δύο ομάδες ήταν νευρικές και άστοχες έχοντας 1/21 τρίποντα στα πρώτα 25 λεπτά!

Αλλά την κρίσιμη στιγμή, όταν η μπάλα άρχισε να βαραίνει, ο μεν Αρης είχε 3/3 (περνώντας μπροστά στο 33′ με 40-38 και σερί 14-2) ο δε Ολυμπιακός 5/6 «καθαρίζοντας» ουσιαστικά τον αγώνα (όταν με σερί 12-2 προηγήθηκε 53-44 στο 37′).

«Δεν σκόραρα μόνο εγώ, αλλά και τα άλλα παιδιά και η δουλειά ήταν ομαδική» είπε ο Στρέλνιεκς στο καλύτερό του παιχνίδι στον Ολυμπιακό, την ώρα που ο θεατής (από τον πάγκο) Κάιλ Γουίλτζερ έβγαζε φωτογραφίες και έστελνε στον πατέρα του.

«Του έστειλα την ονομασία του γηπέδου, αφού ήταν συμπαίκτης του ο Νίκος Γκάλης, αλλά και βίντεο με τον κόσμο που με είχε προειδοποιήσει τι εκπληκτική ατμόσφαιρα δημιουργεί» τόνισε ο νεαρός.

«Είχα πει ότι δεν αντιπροσωπεύει τη διαφορά των δύο ομάδων το 80-55 που μας είχε νικήσει πριν από μια εβδομάδα εδώ ο Ολυμπιακός και αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες μου» είπε ο Παναγιώτης Γιαννάκης που προσπαθεί να αναγεννήσει τον Αρη, ενώ ο ομόλογός του στους φιλοξενούμενους Γιάννης Σφαιρόπουλος πρόσθεσε: «Κορυφαίος για μένα ήταν ο Παπανικολάου που είχε μόλις έναν πόντο, αλλά έβγαλε μεγάλες άμυνες. Θέλω να πω ότι όλα είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς για μας που παίξαμε και πάλι εξαιρετική άμυνα».

Αρης: Φλιώνης, Βασιλόπουλος 4, Γουίβερ 4, Μπένσον 9, Μπελ 6 (1), Βον 15 (2), Τσαϊρέλης 3, Πουλιανίτης, Μούρτος, Αθηναίου 6 (1), Πέτγουεϊ 2.

Ολυμπιακός: Μιλουτίνοφ 11 (11 ριμπάουντ), Πρίντεζης 3, Παπανικολάου 1, Ρόμπερτς 6 (1), Τόμπσον 7 (1), Μακλίν 6, Παπαπέτρου 2, Αγραβάνης 4, Στρέλνιεκς 11 (3), Μάντζαρης 5 (1).