Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Σε λιγότερα από 20 λεπτά ο Ολυμπιακός τελείωσε το παιχνίδι με τον Πλατανιά Χανίων σκοράροντας δύο φορές και φτάνοντας τελικά στην πιο επιβλητική νίκη του στο πρωτάθλημα (5-1). Τα κέφια του Μάρκο Μάριν ήταν ο λόγος που οι Ερυθρόλευκοι είχαν από το πρώτο λεπτό εξαιρετική εικόνα στο οργανωτικό κομμάτι.

Ο Γερμανός ήταν –σχεδόν –όλα τα λεφτά για τους γηπεδούχους δείχνοντας για μια ακόμα φορά την κλάση του, αφού από τα δικά του πόδια έφυγε η εκπληκτική μπαλιά στον Κούτρη, στον κενό χώρο από όπου έγινε η σέντρα για το 1-0 από τον Πάρντο (2′) που εκμεταλλεύθηκε το γεγονός ότι ο Βάντερσον δεν πρόλαβε να διώξει την μπάλα. Επίσης από δύο δικά του κόρνερ ήρθαν οι κεφαλιές του Μποτία (19′) και του Σισέ (32′) για το 3-0 του ημιχρόνου με τους Χανιώτες (που παρουσιάστηκαν με υπηρεσιακό τεχνικό τον Νίκο Μαναρώλη μετά το τέλος εποχής του Γιώργου Παράσχου) να γλιτώνουν άλλα δύο τουλάχιστον γκολ στο πρώτο μέρος.

Ομως εξαιρετικοί ήταν και ο Οτζίτζα-Οφόε με τον Ταχτσίδη, καθώς η μπάλα έφευγε γρήγορα από τα πόδια τους για τους Κούτρη και Μάριν, οι οποίοι και δημιουργούσαν ρήγματα από τα πλάγια.

Στα μετόπισθεν ο Σισέ είχε και πάλι επιβλητική εμφάνιση και αναμφίβολα μαζί με τον Οτζίτζα-Οφόε αποτελούν τις κορυφαίες μεταγραφές του καλοκαιριού για τους πρωταθλητές. Ο Ανσαριφάρντ που σκοράρισε με πέναλτι (68′) από το χέρι του Πατράλη ήταν και πάλι ιδιαίτερα ομαδικός και ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ (90′) στον Πάρντο για το 5-1 στο φινάλε με τον κολομβιανό σκόρερ (δις) να διεκδικεί επάξια από τον Μάριν τον τίτλο του MVP. Ενδιάμεσα, ο Πλατανιάς (που παραμένει ουραγός) είχε μειώσει με κοντινό σουτ του Παπανικολάου (88′), αλλά όλα τα λεφτά ήταν η προσπάθεια του Ενσικουλού που είχε αποφύγει Φιγκέιρας και Σισέ για να σερβίρει την μπάλα στον σκόρερ.

Οι Χανιώτες θύμιζαν… νοσοκομείο κάποια στιγμή κάνοντας ουσιαστικά όλες τις αλλαγές τους αναγκαστικά λόγω τραυματισμών, αλλά με το 1/3 του πρωταθλήματος συμπληρωμένο απογοητεύουν μέχρι στιγμής και χρειάζονται κάτι καλύτερο για να μην κινδυνεύσουν.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού αποθέωσαν την ομάδα τους και αποδοκίμασαν έντονα τους παίκτες του Πλατανιά, με κάποιους από την εξέδρα να τους πετάνε και ψεύτικα ρούβλια και έχοντας αναρτήσει και υβριστικά πανό (κατέβηκαν έπειτα από προτροπή του ρέφερι Σκουλά), ένα εκ των οποίων χαρακτήριζε «πληρωμένους ψευδομάρτυρες» τους παίκτες της κρητικής ομάδας με αφορμή τα περσινά γεγονότα.

«Σίγουρα επηρέασε κάποιους παίκτες μας η περσινή κατάσταση, όταν κάποιοι 20 μέρες μετά το ματς έκαναν καταγγελίες. Αν είναι ποτέ δυνατόν» τόνισε για το θέμα ο Τάκης Λεμονής.

Ολυμπιακός: Προτό, Φιγκέιρας, Μποτία (46′ Νικολάου), Σισέ, Κούτρης, Ρομαό (67′ Μαρτίνς), Ταχτσίδης, Οτζίτζα (72′ Φορτούνης), Πάρντο, Μάριν, Ανσαριφάρντ.

Πλατανιάς: Κοκκαλάς, Στάθης, Πατράλης, Στάμου, Βάντερσον (70′ Παπανικολάου), Κρος, Πλιάτσικας (λ.τ. 24′ Ντικαμονά, λ.τ. 76′ Πριντέτα), Ενσικουλού, Στανισάβλιεβιτς, Κοροβέσης, Μπούτνικ.