Ολοκληρώθηκε χθες η πώληση της Ιασώ General στην εταιρεία Hellenic Healthcare συμφερόντων της CVC Capital. Οπως ανακοίνωσε ο Ομιλος Ιασώ, υπεγράφη η σύμβαση αγοραπωλησίας ποσοστού 97,2% των μετοχών που κατείχε στην εταιρεία Ιασώ General, στην εταιρεία Hellenic Healthcare. Το διοικητικό συμβούλιο της Ιασώ είχε κρίνει τον Οκτώβριο ικανοποιητική την προσφορά που είχε καταθέσει η Hellenic Healthcare SΑRL.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συνολική αποτίμηση της Iασώ General ανέρχεται σε 48 εκατ. ευρώ ενώ, μετά την αφαίρεση του τραπεζικού δανεισμού και συναφών υποχρεώσεων της εταιρείας, η αποτίμηση των μετοχών ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ εκ των οποίων στην εταιρεία αντιστοιχεί το ποσό των 19,446 εκατ. Μάλιστα η πώληση της Iασώ General ενισχύει σημαντικά τη ρευστότητα και θα μειώσει τον δανεισμό του, προσφέροντας την ευχέρεια να προχωρήσουν επενδύσεις στη βασική της δραστηριότητα που είναι η μαιευτική κλινική, τομέας που διαθέτει και τα υψηλότερα περιθώρια λειτουργικής κερδοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι το ύψος του προσφερόμενου τιμήματος δεν είχε ανακοινωθεί. Η Γενική Κλινική Ιασώ General θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες και αρτιότερα εξοπλισμένες μονάδες υγείας της χώρας και έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει ολοκληρωμένα και υπεύθυνα οποιοδήποτε περιστατικό σε επίπεδο διάγνωσης, πρόληψης και θεραπείας. Διαθέτει 239 κλίνες, μια από τις

Η Hellenic Healthcare ανήκει στην CVC Capital Partners με έδρα το Λουξεμβούργο. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια παγκοσμίως, έχοντας μέχρι τώρα πραγματοποιήσει πάνω από 300 τοποθετήσεις. Διαχειρίζεται περίπου 88 δισ. δολάρια, τα οποία έχουν επενδυθεί στην Ευρώπη και την Ασία σε χρηματοοικονομικά, επενδυτικά και αναπτυξιακά funds. Τον περασμένο Απρίλιο η Hellenic Healthcare είχε προχωρήσει στην εξαγορά του Νοσοκομείου Metropolitan στο Νέο Φάληρο.