Με τον «αέρα» του νομοσχεδίου Σπίρτζη και τις προωθούμενες με αυτό ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα ταξί, ο Θύμιος Λυμπερόπουλος αναδείχθηκε νικητής για 6η συνεχόμενη φορά στις εκλογές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ)!

Από τους 476 συνέδρους που πήραν μέρος στις εκλογές, η παράταξη ΔΑΚ-ΜΜΕ Πόλος Αντίστασης του Θύμιου πήρε 222 ψήφους και 10 έδρες (ποσοστό 46,6%), με δεύτερη την παράταξη Νέα Πνοή που έλαβε 81 ψήφους και 4 έδρες και τρίτη την Ενωτική Προοδευτική Συνεργασία που πήρε 79 ψήφους και επίσης 4 έδρες!

Στις προηγούμενες εκλογές της ΠΟΕΙΤΑ, όπου είχαν ψηφίσει 532 σύνεδροι, το ποσοστό του Λυμπερόπουλου ήταν 40,9%, ενώ η παράταξή του είχε καταλάβει εννέα έδρες. Ετσι, λοιπόν, έπειτα και από τη νέα νίκη, στο δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας τονίζεται ότι ο Θύμιος «παραμένει ο απόλυτος ηγέτης του κλάδου των αυτοκινητιστών ταξί της χώρας»!

…και ο φίλος του

Σε γνωστή ταβέρνα στα Καλύβια βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου ο Χρήστος Σπίρτζης, μακριά από τις ουρές για το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Δεν ήταν όμως μόνος του: παρέστη στη συνεστίαση που διοργάνωσε η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αττικής. Τα χαμόγελα μάλιστα περίσσεψαν, με αποτέλεσμα ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών να μπει στον πειρασμό να δημοσιοποιήσει στον λογαριασμό του στο twitter τη φωτογραφία στην οποία αποτυπώνεται αυτό το εύθυμο κλίμα. Για την ιστορία πάντως δεν επρόκειτο για την ίδια ταβέρνα στην οποία τον Μάρτιο του 2011 είχε δεχθεί επίθεση με γιαούρτια ο Θόδωρος Πάγκαλος. Ο πρώην υπουργός είχε καταγγείλει τότε πως πίσω από την επίθεση αυτή ήταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία – εάν ήταν πράγματι έτσι – δεν αποκλείεται να έδωσαν το «παρών» στη συνεστίαση παρέα με τον Σπίρτζη ο οποίος τότε δεν ήταν ακόμα ΣΥΡΙΖΑ…