Άνθρακες αποδείχθηκε ο θησαυρός στην υπόθεση που επί χρόνια ταλάνισε το ελληνικό ποδόσφαιρο λαμβάνοντας εκτός από ποινικές , και πολιτικές διαστάσεις.. Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών με βούλευμά του έγραψε τον επίλογο της ιστορίας απαλλάσσοντας ομόφωνα όλους τους κατηγορούμενους από την κακουργηματική πράξη της εγκληματικής οργάνωσης, αδίκημα πάνω στο οποίο επιχειρήθηκε να στηθεί ένα μεγάλο αφήγημα τα τελευταία χρόνια.

Καμία ένδειξη τέλεσης αξιόποινης πράξης δεν εντόπισαν οι δικαστικοί λειτουργοί για τη στοιχειοθέτηση άλλων κακουργηματικών κατηγοριών, όπως η απάτη, η εκβίαση και η ηθική αυτουργία σε έκρηξη στο φούρνο του διαιτητή (και πλέον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ) Π.Κωνσταντινέα. Έτσι, σφράγισαν το δια ταύτα του βουλεύματός τους με μία ακόμα απαλλαγή και για τις τρεις προαναφερόμενες κακουργηματικές πράξεις , που στόχευαν κυρίως τον πλέον προβεβλημένο των κατηγορουμένων και Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η μόνη κατηγορία που απέμεινε σε κακουργηματικό βαθμό μετά την έκδοση του βουλεύματος, είναι η αλλοίωση αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων . Αδίκημα για το οποίο, σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών κύκλων , δεν υπάρχουν στοιχεία που να εμπλέκουν τόσο τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός όσο και τους υπολοίπους. Παράλληλα, οι δικαστές , κατά πλειοψηφία και πάλι, παραπέμπουν τους κατηγορούμενους για το πλημμέλημα της συμμορίας, εξαφανίζοντας το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι το παραπεμπτικό σκέλος του βουλεύματος για τον κ. Μαρινάκη εκδόθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς ο πρόεδρος του Δικαστικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος μειοψήφισε έναντι των άλλων δύο εφετών κρίνοντας ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα έπρεπε να απαλλαγεί για το σύνολο των αδικημάτων που του αποδόθηκαν , καθώς δεν προκύπτουν ενδείξεις σε βάρος του.