Ψήφισμα αγωνίας εξέδωσε η διοίκηση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που κλείνει αύριο για τέσσερις ώρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Η Σύγκλητος του ιδρύματος ζητάει παρέμβαση των Αρχών και αναφέρει ότι το πανεπιστήμιο θα διακόψει την εκπαιδευτική λειτουργία του στο κεντρικό κτίριο κατά το χρονικό διάστημα 11.00 έως 15.00. «Δεν νοείται λειτουργία πανεπιστημίου υπό αυτές τις συνθήκες».

Βία και ναρκωτικά. Στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «άκρως ανησυχητική και επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται εξαιτίας της πολυπληθούς, συνεχώς αυξανόμενης και ανεξέλεγκτης παρουσίας τοξικοεξαρτημένων ατόμων στους χώρους του ιδρύματος».

Και αναφέρει ότι «τα τοξικοεξαρτημένα αυτά άτομα προέρχονται κατά κανόνα από το παρακείμενο πάρκο του Πεδίου του Αρεως που αποτελεί τόπο συνάθροισής τους, εισέρχονται ανεμπόδιστα στους χώρους του ιδρύματος και κάνουν χρήση ναρκωτικών με σύριγγες στους χώρους του πανεπιστημίου (τουαλέτες, διαδρόμους, σκάλες, ακόμα και αίθουσες διδασκαλίας), μετά δε τη χρήση βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και κινδυνεύει η ίδια τους η ζωή. Η καθημερινή πλέον παρουσία των τοξικοεξαρτημένων ατόμων στο ίδρυμα δημιουργεί αυξημένους κινδύνους για την υγεία των μελών της κοινότητας. Επιπλέον, τα άτομα αυτά συχνά παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά, επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών και των εργαζομένων του ιδρύματος».

«Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ότι οι φοιτητές αποθαρρύνονται να προσέρχονται στις αίθουσες διδασκαλίας, υπάρχει έντονο αίσθημα ανασφάλειας στους εργαζομένους στο ίδρυμα, βλάπτεται η ακαδημαϊκή εικόνα και προσβάλλεται το κύρος του πανεπιστημίου, η λειτουργία του οποίου εντέλει καθίσταται δυσχερής έως και αδύνατη υπό τις συνθήκες αυτές» αναφέρει χαρακτηριστικά.