Το δρόμο προς το αρχείο, όπως όλα δείχνουν, φαίνεται να παίρνει ηδικογραφία που είχε σχηματιστεί με αφορμή τις καταγγελίες για δίκτυοπαρακολουθήσεων και συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ στονΠερισσό. Η εισαγγελέας πρωτοδικών Βάια Ακριβού, σύμφωνα μεπληροφορίες, κατέληξε στο συμπέρασμα για την αρχειοθέτηση του φακέλουκαθώς δεν στοιχειοθετούνται αξιόποινες πράξεις.

Εκκρεμεί βέβαια ησύμφωνη γνώμη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών που θα έχει και τοντελευταίο λόγο για την αρχειοθέτηση. Για να καταλήξει σε αυτό τοσυμπέρασμα η εισαγγελέας επικαλείται την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτουτων Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) η οποία γνωμοδότησε πως προκύπτει παραβίασητου απορρήτου. Μάλιστα στην προσπάθεια εξακρίβωσης των στοιχείων τωνχρηστών μέσω της άρσης του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών ,διαπιστώθηκε παραποιημένη προέλευση τηλεφωνημάτων με συνέπεια οεντοπισμός των καλούντων να είναι δυσχερής έως αδύνατος.

Όπως καταλήγει δε η κ. Ακρίβου και από τα υπόλοιπα στοιχεία πουσυγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας δεν προέκυψε ότι τατηλεφωνήματα αυτά ήταν απειλητικά, συνεπώς το μόνο αδίκημα που μπορείνα στοιχειοθετηθεί είναι αυτό της έργω εξύβρισης που διώκεται κατόπινμήνυσης του θιγόμενου, η οποία στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει

γίνει.