Πρώτα ήταν η ποινή σοκ στον Κώστα Μανωλά. Τώρα ήρθε το πρόστιμο ύψους 26.000 ευρώ από τη FIFA στην ΕΠΟ για όσα έγιναν στο ματς με το Γιβραλτάρ στο Γ. Καραϊσκάκης. Μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι τα χρήματα δεν είναι πολλά. Ναι, αλλά στον αντίποδα παίζεις με την πιο αδύναμη ομάδα της Ευρώπης και τρως ποινή; Από τα ανήκουστα. Τότε, σε ένα κρίσιμο παιχνίδι ή, αν προτιμάτε, σε ένα απείρως δυσκολότερο τι μπορεί να συμβεί, αλήθεια;

Εδώ, λοιπόν, είναι το ζουμί: δεν μπορεί κάποιος να ξεστομίσει ότι μας έβαλαν στο μάτι, το βέβαιο όμως είναι ότι ο φακός έχει εστιαστεί για τα καλά πάνω στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου και την ελληνική Ομοσπονδία. Για λόγους που, επί του παρόντος τουλάχιστον, δεν είναι ορατοί. Δύο αποφάσεις μέσα σε λίγα 24ωρα, δύο μηνύματα της FIFA μοιάζουν υπεραρκετά για να ξυπνήσουν όσους ακόμη κοιμούνται βαθιά. Τα ματς με την Κροατία μόνο περίπατος δεν θα είναι. Σε όλα τα επίπεδα. Μην ξεχνάμε, μάλιστα, ότι σε αμφότερα απαγορεύτηκε η μετακίνηση οπαδών, άρα λογίζονται ως υψηλής επικινδυνότητας. Ο λόγος στους αρμοδίους. Και φυσικά στους ποδοσφαιριστές γιατί από αυτούς αρχίζουν και σε αυτούς τελειώνουν όλα. Η δε απόφαση για τον Μανωλά ακόμη συζητείται στα ενδότερα της ομάδας και δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι λίγες φορές στο παρελθόν υπήρξε ανάλογο περιστατικό που ταρακούνησε αρκετούς.

Αγκάμες

Ποιον είδε το μάτι της στήλης χθες στην πρωτεύουσα; Τον άλλοτε μπόμπερ του Ολυμπιακού (κατά την περασμένη περίοδο) με τα εντυπωσιακά καρφιά. Λέτε να προκύψει μεταγραφικό ενδιαφέρον για τον διαγώνιο; Ο ΠΑΟΚ, πάντως, τέτοιον παίκτη έχει ανάγκη για την εξάδα του.

Πρόστιμο-μαμούθ

Προσέξτε πώς ενεργούν άλλες χώρες: στη Γερμανία αποφασίστηκε να πέσει καμπάνα ύψους 415.000 ευρώ στον Ναμπί Κεϊτά, επειδή χρησιμοποιούσε ψεύτικο δίπλωμα οδήγησης. Αρα, ήθελε να εξαπατήσει τις Αρχές ο άσος από τη Γουινέα που αγωνίζεται με τη φανέλα της Λειψίας. Το ενδιαφέρον σχετίζεται με το ύψος της ποινής, που προφανώς προσαρμόστηκε με βάση τον μισθό του!

Θρύλος

Ενας από τους ήρωες του λεγόμενου θαύματος της Βέρνης πέθανε σε ηλικία 90 ετών. Ο (Δυτικογερμανός) Σάφερ Χανς, εκ των κορυφαίων της ομάδας που θριάμβευσε στην Ελβετία και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά και δημιουργώντας πλήθος συζητήσεων που συνεχίζονται ακόμη και στις μέρες μας.