ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ

Για τη θητεία των βουλευτών: «Χρειάζεται να καθιερωθεί ένας κανόνας ότι όσοι έχουν συμπληρώσει 12 χρόνια κοινοβουλευτικής θητείας δεν θα συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του νέου φορέα. Η παράταξη για να είναι προοδευτική πρέπει να βάλει αυτόν τον κανόνα ανανέωσης».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ

Για το αν θα ψήφιζε τη διανομή του πλεονάσματος: «Είναι προφανές πως θα στηρίξουμε κάθε μέτρο που στηρίζει τους οικονομικά ασθενέστερους. Τώρα όμως οι Ελληνες είναι φτωχότεροι κατά 2,6 δισ., επειδή ακριβώς υπερφορολόγησαν τη μεσαία τάξη. Αυτό το μοντέλο δεν έχει προοπτική».

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Για το μέλλον και το παρελθόν της παράταξης: «Δίνω μάχη για να την κερδίσω με πίστη και αισιοδοξία. Ολη μου η πορεία δείχνει ότι έχω μάθει να σέβομαι τη συλλογικότητα και την κοινή προσπάθεια και έχω δουλέψει σε αυτή την κατεύθυνση. Το ΠΑΣΟΚ πρωτοστατεί στο εγχείρημα, άρα κανείς δεν μπορεί να πει ότι θα υπονομεύσουμε την ενότητα την επόμενη μέρα».

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ: «Τα χρέη δεν αφορούν μόνο το ΠΑΣΟΚ. Ευθύνη είχαν και οι τράπεζες και τα κόμματα. Να μην πληρώσει ούτε ευρώ ο λαός. Τα χρέη να αποπληρώνονται από κρατική επιχορήγηση των κομμάτων. Ο νέος φορέας να χρηματοδοτείται από εισφορές των μελών και με απόλυτη διαφάνεια».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ

Για τη σχέση βουλευτικών εκλογών και εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας: «Το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια χρησιμοποιούμε την προεδρική εκλογή για να εκβιάσουμε διάλυση της Βουλής είναι μία μεγάλη παθογένεια του πολιτικού συστήματος. Μας κόστισε πάρα πολύ ακριβά με την πρόωρη διάλυση της Βουλής το 2012. Ουσιαστικά είναι η παραμόρφωση ενός θεσμού».

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Για το όραμά του για τον νέο φορέα: «Θέλουμε ένα κόμμα ενωμένο στην πράξη και όχι με μηχανιστικές αποφάσεις. Θα πρέπει να ενοποιήσουμε τον χώρο μας, να πάμε σε ένα κόμμα με πολιτικές τάσεις, αλλά να μην έχει ο καθένας ένα κομμάτι του κόμματος. Οχι λοιπόν στα δοβλέτια μέσα στο κόμμα».