Οταν ο Κυριάκος δεν συνάντησε τον Ραγκούση

Στην Κρήτη βρέθηκαν ταυτόχρονα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γιάννης Ραγκούσης, ο ένας για το Προσυνέδριο της ΝΔ και ο άλλος για την προεκλογική του καμπάνια –και μάλιστα, έμεναν σε κοντινά ξενοδοχεία. Ηταν δε τόσο κοντινά, που από τύχη δεν συνάντησαν ο ένας τον άλλο. Φανταστείτε να έπρεπε ο Ραγκούσης να εξηγήσει στον Κυριάκο πρόσωπο με πρόσωπο γιατί δεν έχει αφήσει δήλωση για δήλωση που να μην τον έχει συμπεριλάβει.

Οι δύο απόντες

Ο Νίκος Αλιβιζάτος, σχολιάζοντας τις δυσκολίες της ενοποίησης της προοδευτικής παράδοσης, ανέφερε τις δύο «κραυγαλέες, μη ενεργείς παρουσίες»: Η μία είναι η Ωρα Αποφάσεων, που επέλεξε να στηρίξει διακριτικά, χωρίς να συμμετάσχει στις διαδικασίες. Η άλλη είναι η περίπτωση του Βαγγέλη Βενιζέλου, ο οποίος μετά την ομιλία του στο Συνέδριο της ΔΗΣΥ, στην οποία έκανε ξεκάθαρη την πορεία που θεωρεί πως πρέπει να έχει η παράταξη, δεν ασχολήθηκε άλλο με τα τεκταινόμενα του νέου φορέα. Στην περίπτωση του Βενιζέλου, ωστόσο, ο Αλιβιζάτος επεσήμανε πως βρίσκεται σε επικοινωνία με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ο οποίος, κατά τον Αλιβιζάτο, στηρίζει το εγχείρημα. Τι θα κάνουν οι υποστηρικτές και ψηφοφόροι του Βενιζέλου, αφού αυτός δεν έχει δώσει «γραμμή»; Ακούω ότι κάποιοι βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ οι υπόλοιποι στηρίζουν άλλους, εκτός ΠΑΣΟΚ υποψηφίους.

Μέλη Vs Φίλων

Μεγάλη συζήτηση είχε προξενήσει το ζήτημα των δύο καταλόγων στην αρχή της προεκλογικής καμπάνιας – και ο Νίκος Αλιβιζάτος βρήκε χθες ευκαιρία να ξεκαθαρίσει εκ νέου τη θέση της επιτροπής. Eχουμε και (ξανα)λέμε λοιπόν: ο κατάλογος με τους φίλους του κόμματος θα μείνει μυστικός και θα καταστραφεί δύο μήνες μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας. Τα ονόματα και τα στοιχεία εκείνων που δεν επιθυμούν να γραφτούν μέλη στο κόμμα δεν θα γίνουν γνωστά στα επιτελεία του κόμματος. Κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο εφόσον υπάρχουν ενστάσεις για το αποτέλεσμα σε κάποιο συγκεκριμένο εκλογικό κέντρο – όχι στο σύνολο της επικράτειας –, με την προϋπόθεση ότι κανείς δεν θα κρατήσει αντίγραφα με τα προσωπικά δεδομένα. «Συμφωνούν με αυτό οι υποψήφιοι;» ρωτήθηκε ο Νίκος Αλιβιζάτος. «Δεν με ενδιαφέρει» απάντησε, κλείνοντας για άλλη μία φορά το ζήτημα. Στις προεγγραφές, η αναλογία είναι 2 μέλη για κάθε 1 φίλο, όμως όσοι δεν θέλετε να γίνετε μέλη του νέου φορέα, αλλά θέλετε να έχετε λόγο για το μέλλον της παράταξης, τρέξτε. Χρειάζεστε μόνο 3 ευρώ και την ταυτότητά σας.