«Πού είναι ο Νίκος;»

Τον Νίκο έψαχνε τη Δευτέρα, μετά την ολοκλήρωση του ντιμπέιτ, η Φώφη Γεννηματά. Οχι βεβαίως τον Νίκο Ανδρουλάκη – τον οποίο, μεταξύ μας, και να μην τον έβρισκε, δεν νομίζω ότι θα την ένοιαζε –, αλλά τον Νίκο Αλιβιζάτο, ο οποίος για άλλη μία φορά υποδέχτηκε τους επίδοξους ηγέτες στα στούντιο της ΕΡΤ στην Κατεχάκη, αφήνοντας μετά έτερον μέλος της επιτροπής στο πόδι του. Γιατί τον έψαχνε, όμως, η Φώφη; Μα, για να βγάλουν οικογενειακή φωτογραφία.

«Εμφύλιος» στο Γκάζι

Οι εμφύλιες μάχες, λένε, είναι οι χειρότερες. Γι’ αυτό και λίγη ώρα μετά την κεντρική ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στο Γκάζι η Φώφη Γεννηματά προγραμμάτισε συνάντηση με νέους εθελοντές, σε γνωστό μπαρ της περιοχής, λίγα μόλις μέτρα μακριά. Τυχαία. Εντελώς τυχαία, θέλω να με πιστέψετε. Και το τζαρτζάρισμα μεταξύ τους στο ντιμπέιτ για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας άφησε απόνερα, με την έκδοση και των αντίστοιχων non paper. Tι τα θες; Τι αξία έχουν οι εκλογές χωρίς τέτοια ωραία;

Τα εκλογικά κέντρατου εξωτερικού

Στη δημοσιότητα δόθηκαν χθες τα εκλογικά κέντρα, τα οποία πλέον μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν στην ιστοσελίδα της Επιτροπής (www.dpekloges.gr).Θα σας πω μόνο για τα κέντρα των Ελλήνων του εξωτερικού, που έχουν το δικό τους, ξεχωριστό ενδιαφέρον. Λοιπόν, έχουμε και λέμε: δύο εκλογικά κέντρα στην Αυστραλία (Μελβούρνη και Σίδνεϊ), ένα στο Βέλγιο, ένα στη Βουλγαρία, ένα στην Γαλλία, οκτώ (!)στη Γερμανία (Βερολίνο, Βούπερταλ, Κολωνία, Μόναχο, Ντύσελντορφ, Οφενμπαχ, Στουτγάρδη και Φρανφούρτη), ένα στη Δανία, δύο στις ΗΠΑ (Αστόρια και Μπρούκλιν), δύο στον Καναδά (Τορόντο και Μόντρεαλ), δύο στην Κύπρο (Λεμεσός και Λευκωσία) και ένα στη Σουηδία (Στοκχόλμη). Παρ’ όλο που έχω μερικές απορίες σχετικά με τις απουσίες διαφόρων χωρών (πού είναι η Ιταλία, σύντροφοι, πού είναι η Ισπανία;), έχω ακόμα περισσότερες σχετικά με τα τμήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο – μόνο δύο, στην Οξφόρδη και στο Λονδίνο, θα εξυπηρετήσουν όλη την ελληνική κοινότητα της Γηραίας Αλβιώνος. Οι φίλοι μου στη Σκωτία ήδη γκρινιάζουν, πάντως.